Sofia CulTour

Столична община стартира мобилното приложение Sofia CulTour

В началото на месец юни Столична община стартира мобилното приложение Sofia CulTour. То представлява интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата.

Така, напълно безплатно Sofia CulTour бързо и лесно предлага избор на потребителя къде, кога и какво да посети. Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София. По този начин ще се провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на българската столица.

Как действа?

Принципът на работа с това приложение е съвсем прост. Потребителят изтегля безплатно Sofia CulTour на мобилното си устройство. След отварянето системата идентифицира локацията и задава съответните варианти за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен тур из града, църкви, държавни институции, традиционни ресторанти.

Освен активно търсене, системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития. Първа версия на приложението е напълно готова, като вече се работи и по втора, още по-добра версия. В най-скоро време тя ще предложи на потребителите и нови функционалности като планиране на индивидуални културни маршрути и много други.

Реализацията е на Бейс Системс ООД (създатели на платформата „Заслушай се!“ – превод в реално време на езика на глухонемите). Проектът е финансиран по Програма „Култура“ на Столична община.

Можете да свалите Sofia CulTour безплатно от Google Play, както и от Аpp Store.

Следете Technology.bg всеки ден, за да научавате най-интересното и най-полезното от света на технологиите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.