Nintendo Switch Pro Controller

Steam вече поддържа контролер Nintendo Switch Pro

Нов ъпдейт на платформата Steam дава възможност за настройка на контролер Nintendo Switch Pro. Ергономичният и удобен джойстик от Nintendo Switch вече ще е достъпен за игра и на PC. Това е страхотна новина за потребителите на Nintendo Switch, които играят и на персонален компютър. Така те вече ще могат да използват любимия си джойстик винаги, когато играят! Вижте как да настроите контролера Nintendo Switch Pro за използване в Steam в следващите редове.

Nintendo Switch Pro контролер

Как да настроим контролер Nintendo Switch Pro за играене на PC?

Преди да преминем към самата настройка на контролера, е важно да отбележим, че за момента тази опция е в Beta. В този ред на мисли, ако не сте включили Beta обновяванията на Steam, няма да успеете да настроите джойстика. Първа стъпка в този случай е да включите Beta обновяванията на Steam. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
1. Отворете платформата Steam.
2. В горния ляв ъгъл на прозореца кликнете върху „Steam“.
3. От drop-down менюто изберете „Настройки“.
4. Натиснете „Промени“ и включете Beta обновяванията.
5. Ако клиентът на Steam не се рестартира сам, направете това ръчно.
6. При нужда клиентът ще се обнови сам и вече ще може да настроите контролера в подменю „Контролери“ в меню „Настройки“.
7. Включете контролера към компютъра и го калибрирайте през подменю „Контролери“.
8. Вече сте готови да покорявате вашите игри от Steam и с джойстик!

Повече интересна информация за Nintendo Switch може да научите от нашата статия „Как Switch вдъхна нов power на Nintendo“.

Откъде можем да закупим контролер Nintendo Switch Pro?

Още с пускането си контролерът Nintendo Switch Pro прикова вниманието на потребители със своя ергономичен дизайн, издръжлива батерия и качествени сензори за движение. Затова въобще не е изненада, че доста хора се опитваха да го използват и за игра с персонални компютри. Това е и една от причините контролерът Nintendo Switch Pro да бъде добавен към официално поддържания списък от контролери в Steam.

Ако не притежавате Nintendo Switch, надали имате джойстика. Пък и дори да имате притежанието на конзолата не е обвързано с притежанието на контролера, който се продава отделно. И така откъде може да закупите този продукт? Освен от официалния сайт на Nintendo, продуктът може да бъде закупен от всички големи онлайн магазини за електроника в Европа. В България контролерът също е наличен, а средната му цена варира между 140 и 160 лв. Някои потребители определиха контролера Nintendo Switch Pro за по-удобен дори от легендарния Duke за Xbox 360! Повече за последния може да научите от нашата статия „Прекалено големият контролер на Xbox, The Duke, се завръща“.

Гейминг екипът на Technology.bg ви пожелава приятна игра! Ако сте фенове на игрите, можете да се присъедините и в нашата фейсбук група „Гейминг Зона“.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.