скоростно нареждане на Куба на Рубик

ТУ-София организира турнир по скоростно нареждане на Куба на Рубик

С идването на есента се задават и все по-интересни събития за научното и технологичното общество на България. Третото издание на международния турнир по скоростно нареждане на Куба на Рубик „Sofia Autumn 2018“ ще се проведе от Българска Куб Асоциация със съдействието на Технически университет-София, Машинно-технологичен факултет. Датата е 8-ми септември (събота) от 08.00 до 20.30 часа, в зала 3239 „Проф. Михаил Константинов“.

Участниците

Над 100 участници от България, Македония, Румъния, Русия и Украйна ще премерят сили в различни дисциплини според вида на куба, между които са 2×2, 3×3, 4×4, Пирамида, Скюб, 3х3 с една ръка и новата дисциплина, наречена Megaminx. С всяко изминало издание интересът към турнира става все по-голям. Възрастовият диапазон на участниците варира от 8 до 48 години.

Състезанието по всички дисциплини ще бъде в един кръг, с изключение на дисциплината 3×3, която ще бъде в 3 кръга. За всеки победител в отделните дисциплини щe има награда под формата на различни видове вариации на куба на Рубик за скоростно редене.

Адресът на ТУ – София е бул. „Климент Охридски“ 8, бл.3, ет.2.  Входът за състезанието е откъм улица „Росарио“.

Следете Technology.bg ежедневно за всички най-важни и най-интересни събития от света на науката и информационните технологии! Не забравяйте да харесате и нашата страница във Фейсбук – Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.