Сериалите тази седмица (21 – 27 август 2017 г.)

Лятото вече е към своя край. Но все още има време за тези от вас, които са се настроили за късна отпуска. По нищо не личи, че наближава есен – слънцето грее и отново е топло след няколкото по-облачни и хладни дни. Дори и лятото да свършва, сериалите тази седмица продължават да излизат. Цял сезон се радвахме на нови заглавия (като най-новите бяха Get Shorty, Marlon, The Defenders) въпреки очаквания застой в телевизионните поредици. Сериалите тази седмица не остават по-назад.

21 август

The Last Ship, Сезон 4

IMDB (7,5/10)

Глобална вирусна епидемия е заляла света и човечеството е заплашено от изчезване. Сред малкото оцелели е и екипажът на военен кораб Нейтън Джеймс от американския флот под командването на Томас Чандлър. Те са прекарали последните четири месеца в района на Антарктида, без да поддържат постоянна радиовръзка, и не са наясно какво се е случило. Когато случайно срещат младата жена Рейчъл Скот, те разбират, че светът, който са познавали преди, вече не е същият. В първите 3 сезона техният кораб е бил единственият, който е доставял лекарство против червения грип, и глобалната епидемия почти е изчезнала. По-късно Томас Чандлър се отказва от титлите и отговорностите си и се усамотява със семейството си в малко рибарско селце в Гърция. В същото време капитан Слатери и екипажът на Нейтън Джеймс откриват, че заразата се е пренесла към хранителните култури и отново заплашва света.

25 август

The Tick, Сезон 1 Нов

https://www.youtube.com/watch?v=g0pct131wLw

IMDB (7,2/10)

Смятате ли счетоводството за скучна материя? А счетоводителите за скучни хора? Ето че точно счетоводител е главният герой в това шоу. В един свят, където супергерои са били истински в продължение на десетилетия, счетоводител без никакви специални умения открива, че неговият град е собственост на супер злодей. Докато се опитва да разкрие тази конспирация, той се присъединява към странен син супергерой. Сериалът е римейк на продукцията със същото заглавие от 2001 г., както и на по-ранната анимационна версия от 1994 г.

Disjointed, Сезон 1 Нов

https://www.youtube.com/watch?v=ly019ZF0lsk

IMDB (4,8/10)

Канабис легендата Рут Фелдман използва своя наскоро дипломирал се син, както и екип от млади „поклонници“, за да ѝ помогнат при управлението на нейния диспансер за марихуана в Лос Анджелис. Сериалът стартира на 25 август по Netflix. Критиците го определят като слаб, според тях филмът няма да премине цензурата на CBS. Но от друга страна, можем много да се посмеем на тази комедия.

27 август

Victoria, Сезон 2

https://www.youtube.com/watch?v=Jcbo9T3a6fI

IMDB (8,2/10)

Историческа драма за ранните години от живота и управлението на кралица Виктория. Сериалът проследява периода от нейното качване на трона на 18-годишна възраст до ухажването и женитбата ѝ с принц Алберт. Доскоро кралица Виктория се смяташе за най-дългогодишния монарх с общо 63 години управление, но миналата година Елизабет II я изпревари в тази класация. Рейтингът на сериала е доста висок, има повече от 16,2 милиона зрители. В сезон 2 Виктория се адаптира към майчинството след раждането на първото си дете, своята дъщеря. Междувременно англо-афганската война се разгръща в чужбина, а картофеният глад в Ирландия започва да създава хаос. Кралското държавно посещение във Франция също предстои.

Две комедии, апокалипсис и историческа драма – това са сериалите тази седмица. Имаме разнообразие на жанрове, нека им се насладим. Приятно гледане!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.