Начало / Гейминг / BioMutant е най-интересният анонс от Gamescom 2017
BioMutant е най-интересният анонс от Gamescom 2017

BioMutant е най-интересният анонс от Gamescom 2017

Както във всяка друга сфера, така и в геминг индустрията август месец е време за заслужена почивка. E3 2017 отмина в началото на лятото, зареди геймърите със сериозна доза хайп и всички започнахме да претегляме бюджета си за голямото зимно пазаруване на нови игри. В този ред на мисли Gamescom, най-голямото европейско гейм експо се провежда в меко казано странно време. Затова и оттам не получихме кой знае колко интересни новини. Но едно ново заглавие грабна вниманието на гейминг общността. Добре дошли в света на BioMutant!

BioMutant: животни-мутанти, кунг-фу и много фантазия

BioMutant e амбициозен open-world action rpg проект на шведското студио Experiment 101. Начело на екипа, който разработва играта, е Стефан Лунквист (човекът зад Just Cause и Mad Max).Новият му проект се цели още по-високо – въпреки краткото демо, пуснато на Gamescom, което не можа да разкрие BioMutant в цялата му светлина, безспорно това е най-интересната игра, показана на експото досега.

Bullet time ефект

BioMutant ни отвежда в зашеметяващо изглеждащ свят на антропоморфни създания, далеч от разяждащата природата ръка на хората. Тази фантастична земя се захранва от Дървото на живота, но отрови, идващи изпод недрата, заплашват да го унищожат. Върху плещите на вашия скромен герой ще падне отговорността да го спаси или да го остави да увехне.

Графиката в BioMutant е изключително детайлна

Разбира се, както във всяко rpg, първоначално главният герой е прекалено нищожен, за да се противопостави на враговете си. Всъщност, в BioMutant срещата с основния антигерой, наречен The Meat Eater, е в самото начало на играта. Вместо да се изправи в отчаяна битка, нашият герой постъпва по-умно и се скрива в близката пещера. Там попада и на един от основните компоненти в играта – малки същества наиме Morks. Тези животинки са заразени с биологичен материал, който са добили от същата тази слуз, която унищожава Дървото на живота.

BioMutant

Наречени още Biocreeps, тези същества са в основата на мутациите, които превръщат главния герой във войн, подобрен с най-различни умения и сили. Разработчиците на играта са впрегнали и най-лудите си фантазии, за да измислят различни начини, по които мутациите се проявяват. Още първата мутация от демото, което можете да видите по-долу, се нарича moth mouth и представлява умението на героя да изплюва армия от буболечки към враговете си. Комбинацията от мутации и развитието на скиловете на героя ви ще се отразят директно върху изиграването на играта. Например, има мутации, които ще ви помогнат да достигате зони на картата, които иначе са отвъд от вашия обсег.

Играта ни предоставя огромен отворен за изследване свят.

Освен споментатите мутации, BioMutant е тъпкана с различни оръжия и всякакъв друг вид плячка. Според разработчиците, използвайки крафтинг системата в играта, играчът ще има на разположение около 500 хиляди (точно така, 500 с три нули отзад) различни комбинации за създаване на оръжия. А превозните средства, които ще можем да позлваме! Там и най-даровитият разказвач на приказки няма да може да ви опише са какво богатство разполага играта. На трейлъра и на геймплей видеото се виждат част от безумните хрумвания на програмистите и аз съм силно любопитен що за стимуланти употребяват тези хора.

Превозните средства са повече от чудновати.

Въпреки, че самият аз не съм фен на анимационно изглеждащата графика, трябва да призная, че BioMutant е абсолютна радост за окото. Красива, прекрасно анимирана природа, чудновати създания и куп други луди хрумки правят играта едно от най-очакваните заглавия за 2018 година. Дотогава ви пожелавам приятно гледане на това пленяващо геймплей видео.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!