My Cloud Home е новият NAS на Western Digital

Компанията Western Digital обяви най-новите си продукти от линията My Cloud. Двата модела са допълнение към серията лични устройства за отдалечен достъп за данни. My Cloud Home има за цел да улесни своите потребители в процеса на инсталация и употреба. Личните „облачни“ устройства би трябвало да се справят с всички нужди на обикновения потребител. Ето и малко повече информация относно какво представляват NAS устройствата. 

Новото попълнение My Cloud Home

Компанията има намерение да направи My Cloud Home устройството, което ще обедини всички данни от всички устройства на едно място. Снимки, музика, видео файлове и други данни от лаптопи, таблети и смартфони могат да се складират на едно място. Като всяко едно подобно устройство, My Cloud Home е достъпно през всички мобилни устройства и настолни компютри, свързани към интернет. Връзката остава същата, както при предните модели – чрез програма. Този път тя се нарича My Cloud Home. Поради факта, че това е личен продукт, който използвате в дома си, липсват месечни такси за употреба.
Снимка на My Cloud Home
„Потребителите търсят по-лесен начин за събиране на всичките им данни в едно устройство, което е достатъчно функционално, за да съдържа файлове от различните днешни устройства.“ – коментира Jim Welsh, вицепрезидент на отдела за потребителски продукти в Western Digital. „Подмагането на потребителите и професионалистите да подобрят и оптимизират своето цифрово ежедневие от всяка една точка на света е приоритет в Western Digital.“

Почти непроменени функционалности

My Cloud Home може да бъде настроен автоматично да копира съдържанието от вашите смартфони и компютри. По този начин може да предложи безпроблемно решение за създаването на резервни копия на важните ви данни. Устройството може да се свърже към социални мрежи и други облачни услуги като Dropbox. Медийните данни на My Cloud Home могат да се използват на отдалечени устройства чрез платформата Plex.
Снимка на My Cloud Home
Функционалността при новия модел от серията My Cloud остава почти непроменена. Освен увеличения капацитет и новия дизайн, не виждаме нищо радикално променено от предишните модели. За щастие на потребителите, процесорът е с по-висока производителност и с това компанията се надява да реши предишните проблеми със забавянето и насичането на устройствата при по-бавна интернет връзка. Ползването на My Cloud от повече от един потребител не би трябвало да представлява проблем. Предстои да видим и реални резултати от новото им попълнение.

Спецификации и цени

Western Digital предлагат My Cloud Home във варианти от 2, 3, 4, 6 и 8 терабайта. Вариантът с два хард диска се предлага с общ капацитет от 4, 12, 16 и 20 терабайта. Моделът има за цел да използва RAID1 конфигурация, като това копира всички данни от единия диск на другия. С това устройството гарантира сигурност в случай на дефект или повреда на един от дисковете.
Снимка на My Cloud Home
Цените за My Cloud Home започват от 179.99 евро в Европа за модела с 2 терабайта и стигат до 359.99 евро за капацитет от 8 терабайта. My Cloud Home Duo може да бъде ваш на цена от 359.99 евро за 4-терабайтовия вариант. Моделът с най-висок капацитет от 20 терабайта ще ви струва 839.99 евро.
Информация за продуктите можете да откриете на сайта на производителя тук.
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.