My Passport SSD – Western Digital пускат първото си външно SSD

Американската компания Western Digital обяви своето първо външно SSD под собствената си марка. Преносимото устройство носи името WD My Passport SSD и изглежда, че има почти всичко, което е нужно, за да бъде идеалният продукт. То ще има три варианта – капацитети от 256 гигабайта, 512 гигабайта и 1 терабайт.

Външно SSD за пример

Снимка на външно SSD My Passport SSD

Western Digital е познат на повечето хора със своите устройства за складиране на данни. Следващият естествен ход за компанията е да премине към SSD пазара. След представянето на 3 модела за вътрешна употреба, компанията пуска на пазара и външно SSD. My Passport SSD би трябвало да покрие нуждите на почти всеки потребител. Компанията предлага три различни капацитета от 256 гигабайта, 512 гигабайта и 1 терабайт на цени, започващи от 100 щатски долара.

Снимка на външно SSD My Passport SSD

Новият продукт спокойно може да се побере в дланта ви и на пръв поглед радва окото със сравнително добър дизайн. Според компанията производител това външно SSD би трябвало да покаже скорости на четене и писане до 515 мегабайта в секунда през своя USB тип C порт. Все пак дискът ще бъде съвместим и с традиционните USB тип A портове.

Снимка на външно SSD My Passport SSD

Както почти всички My Passport продукти, My Passport SSD ще има 256-битово хардуерно криптиране благодарение на специален чип, поставен в кутийката (за разлика от повечето устройства със софтуерно криптиране). Според Western Digital кутията на този продукт се справя доста добре с контрола на температурата на SSD-то. Също така до голяма степен е и удароустойчива.

От гледна точка на цени това външно SSD ще се предлага в следния ценови диапазон:

  • 256 GB – $100
  • 512 GB – $200
  • 1 TB – $400

Дали ще видим доминация на тази част от пазара? Бихте ли се възползвали от този продукт? Повече информация можете да откриете на официалната страница на производителя. 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.