PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds с три милиона активни играчи

PlayerUnknown’s Battlegrounds продължава да чупи рекорди. Бързото нарастване на популярността и броя на играчите не спира! През месец септември 2017 PlayerUnknown’s Battlegrounds за първи път мина психологическата граница от един милион активни играчи. Само месец по-късно, през октомври 2017, бройката на активните играчи се беше увеличила двойно до над два милиона. По време на коледно-новогодишните празници играта успя да постигне нов успех над три милиона активни играчи!

PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds нови възможности за растеж

Възможностите за растеж на играчите за PlayerUnknown’s Battlegrounds са много големи. Бройката от три милиона активни играчи е само за PC! Наскоро играта беше официално пусната за Xbox One и там направи истински фурор. За първите 48 часа след пускането си успя да продаде над 30 милиона копия. Желанието на компанията (PUBG Corp.), стояща зад играта, е да я направи възможно най-популярна и да бъде налична за всяка платформа. На този етап все още не е потвърдено дали играта се разработва за PS4, но на база на предишното изречение е доста вероятно това да се случи. Очаква се играта да бъде доста сериозна конкуренция на хитови заглавия за PS4 и Xbox One като Call of Duty, Overwatch и Destiny 2.

PlayerUnknown’s Battlegrounds в Hollywood

Представители на PUBG Corp. са влезли в контакт с филмови студиа в Hollywood, както и с Netflix, с идеята да пренесат съдържание от играта. На този етап не става ясно дали става въпрос за филм или сериал. Идеята на корпорацията е да превърне PlayerUnknown’s Battlegrounds във франчайз. CEOто на PUBG Corp., Chang Han Kim, каза, че неговото желание е PlayerUnknown’s Battlegrounds да бъде не само игра, но да бъде част от множество индустрии като Esports, Кино и ТВ, играчки и други развлечения.

PUBG Corp. CEO Chang Han Kim

Как се представи PlayerUnknown’s Battlegrounds на Game of the Year 2017

Вероятно си спомняте, че немного отдавна коментирахме темата за Game of the Year 2017, ако сте забривили, вижте всички номинации тук. PUBG беше една от игрите с най-много номинации цели три. Те бяха в категориите Game of the Year, Best Ongoing Game и Best Multiplayer. Първата категория беше спечелена от The Legend of Zelda: Breath of the Wild, втората  от конкурентната Overwatch на Blizzard Entertainment, а за най-добър multiplayer беше наградена именно PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.