Вижте Брус Уилис в новата версия на „Death Wish“ на Илай Рот

Вече неведнъж сме споменавали, че живеем във времена на липса на оригиналност и нови идеи в киното. Големите студиа предпочитат да залагат на вече познати и изпипани формули и рядко поемат рискове, за да са сигурни, че инвестицията им ще се възстанови. Понякога прочитът на стара класика изглежда като добро хрумване, понякога дори се получава. В повечето случаи обаче си остава като една много лоша идея. Реализацията не се различава кой знае колко.

Усещанията ни са, че новата версия на класиката с Чарлз Бронсън от 1974 година „Death Wish“ ще е от последните. Лентата е базирана на новелата на Брайън Гарфийлд и разказва за самотния кръстоносен поход, който един мъж поема срещу убийците на семейството му. Историята е мрачна, груба и изключително брутална.

Какво всъщност ще ни предложи новата трактовка на Илай Рот? Дали това ще е римейк на оригинала, или нов прочит на новелата? Това ще разберем след около два месеца, когато е и премиерата на филма. Вижте и новия трейлър, който студиото пусна вчера:

https://www.youtube.com/watch?v=HzILu6yyA20

Едва ли е нужно да споменаваме, че виждаме Брус Уилис като познатия ни Джон Маклейн, но в ролята на доктор. Все пак ето какво обещава официално филмът:

“Доктор Пол Кърси (Уилис) вижда само последствията от уличното насилие, когато жертвите постъпват в спешното отделение, в което работи. Всичко това се променя в деня, в който жена му и дъщеря му са нападнати в дома им. Полицията е затрупана с неразрешени случаи, а самият Пол гори от желание за мъст. Затова той започва своя собствена война с престъпния свят, търсейки виновните за стореното. Действията му постепенно си спечелват вниманието на медиите, а хората започват да се чудят дали той е ангел-пазител, или самата Смърт.”

Трейлърът не успява да ни впечатли кой знае колко, но все пак не сме чак такива почитатели и на оригиналния филм, за да има голямо значение. Последните няколко продукции на Рот бяха доста под средното ниво, затова и нямаме много високи очаквания към този римейк. Разбира се, искрено се надяваме да се окаже, че грешим.

„Death Wish“ ще дебютира на 2 март 2018 под режисурата на Илай Рот и сценарий на Джо Карнахан. Освен Брус Уилис, в ролите ще видим още Винсент Д’Онофрио, Елизабет Шу, Камила Морон, Дийн Норис и други.

Death Wish

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!