Рои Цезана гостува днес в София в своето “роботско тяло”

Ученият Рои Цезана, който работи в Центъра за технологични анализи и прогнози към Университета по футуризъм в Тел Авив, Израел, ще гостува в София днес, 10 май. Целта му е да представи вижданията си за бъдещето на медицината и биологията. Той обаче няма да присъства лично, а ще изпрати робот, който ще управлява от САЩ.

Футуристичното събитие ще бъде открито от трима лектори. Инж. Стоян Владимиров ще говори на тема “Нашата вселена – откъде идваме, накъде отиваме”. Редки генетични болести ще бъдат представени от гл.ас. Димитрина Митева, доктор от Биологически факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски“. Доц. д-р Велислава Терзиева от Института по биология и имунология на размножаването към Българската академия на науките пък ще ни запознае с хармонията в имунната система.

Събитието е организирано по проект „Въвеждане на съвременни методи от репродуктивната биология към образованието и работа с млади таланти“. Той е дело на БАН с ръководител гл.ас. Десислава Абаджиева. Ето и програма на събитието.

“Въведение в биологията”

10 май, 2018 г. в Голямата зала на ИБИР (ет. 1)

15:00 – 15:35 ч. – “Нашата вселена – откъде идваме, накъде отиваме” – инж. Стоян Владимиров

15:35 – 16:05 ч. – „Редки генетични болести при човека“-  гл.ас. Димитрина Митева, д-р, Биологически факултет, СУ

16:05 – 16:35 ч. – „Harmonia est discordia concors: за имунната система“ – доц. д-р Велислава Терзиева, ИБИР-БАН/ Медицински университет

16:35 – 16:55 ч. – Кафе-пауза

17:00 – 17:40 ч. – „The Future of Medicine and Biology” – Рои Цезана в тяло на робот, PhD, Център за технологични анализи и прогнози, Университет по футуризъм, Тел Авив, Израел – в партньорство с Посолството на Израел в България

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.