CodeIT

Ясно е окончателното класиране в петия кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT

Най-сетне стана ясно окончателното класиране след петия кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT. През последните три седмици състезателите работиха върху една задача, като имаха възможност да надграждат решението й до самия край на петия кръг.

Отличници

В общото класиране, както и в класирането за младежи, на първо място с пълен брой от 100 точки се нарежда Мартин Копчев от Габрово. Той е носител на множество медали от национални и международни състезания по програмиране. Втори с 85 точки е Емил Инджев от Русе. Третото място със 70 точки си спечели Станислав Николов от София. В челната десетка след пети кръг има също така състезатели от Сърбия и Хърватия.

След Мартин Копчев, втори в джуниър класирането се нареди Дориян Лендвай от Поповача, Хърватия с 85 точки. Трети сред състезателите младша възраст след пети кръг е Никола Максимов от Габрово със 70 точки.

Само след няколко дни, на 12 май в 16:00 ч. предстои последният предварителен шести кръг. Той ще се случи малко преди големия финал на 4 юни в София. В него участниците ще имат на разположение три часа. Те ще трябва да решат пет „бързи“ задачи и да достигнат до точен резултат.

Предстоящият шести кръг ще се проведе под патронажа на кмета на Община Пловдив, инж. Иван Тотев.

„Международни конкурси като CodeIT са чудесен шанс да се създава една критична маса от млади програмисти, да се повишава нивото им на подготовка в съревнование с уменията им по програмиране и извън пределите на страната ни.“ Това сподели градоначалникът в приветствието си към участниците в CodeIT, като пожела успех и приятни емоции на всички участници в конкурса.

Партньорите на конкурса от Colliers и Area 52 планират да подарят въздушни забавления за участниците. Състезателите ще имат достъп до най-големия батут парк в България, разположен на площ от 1000 кв.м. Там те ще имат възможност да избират между скачане на батут, забиване на кош, ходене по стена, гладиаторска битка, стълба за катерене, преминаване през мост с препятствия, огромни въздушни възглавници за скачане и много други, за да се заредят с адреналин и добро настроение.

Класирането от всички кръгове на конкурса CodeIT до момента, архив от предходни години и допълнителна важна информация за конкурса може да откриете на http://codeit.bg/, а всякакви въпроси, свързани с провеждането на CodeIT, се коментират във Facebook групата https://goo.gl/GVrULo.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.