Едуар Бар

Лекция на световноизвестния климатолог проф. Едуар Бар ще се проведе в БАН

На 11 декември 2018 г. от 11:00 ч. в зала „Марин Дринов“ на Българската академия на науките ще гостува проф. Едуар Бар, световноизвестен климатолог. Той е тясно специализиран в областта на океанологията и еволюция на климата.

Ученият е носител на редица престижни награди, сред които: Рицар на Почетния легион на Френската република, Големият медал на Принц Алберт Първи от Океанографския институт на Монако, Почетен член на Кралската академия на Белгия.

Лекцията на проф. Едуар Бар е на тема „Палеоклиматични вариации в района около Черно море по време на последния ледников период“. Резюмето й може да видите тук. Лекцията ще бъде на английски език.

Съорганизатори на събитието са Българската академия на науките и Френският институт в България.

Битката за климата

Междувременно стана ясно, че БАН създава Институт за изследвания на климата, атмосферата и водите.

Общото събрание на Българската академия на науките реши на заседанието си на 3 декември 2018 г. в структурата на БАН да бъде създаден Институт за изследвания на климата, атмосферата и водите. Институтът е правоприемник на част от дейността, активите и пасивите на НИМХ – БАН с конкретно формулирани мисия, предмет на дейност, състав и научна структура и щат.
Седалището на новосъздаденото научно звено е в град София, бул. „Цариградско шосе“ № 66.
Следете Technology.bg, за да научавате ежедневно всичко най-важно и всичко най-интересно от света на науката и информационните технологии! Последвайте ни и във Фейсбук – ние сме Технологичното общество на България!
 
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.