реклама на Hyundai

Нова предизвикателна реклама на Hyundai: “Илън, ти си на ход!“

Няколко нови електрически автомобила бяха показани през последните седмици, а хората обичат да ги наричат ​​“убийците на Tesla“ или да коментират, че те са пряко насочени към състезанието с компанията на Илън Мъск. В някои случаи това не е много далеч от истината и се доказва от новата предизвикателна реклама на Hyundai. Компанията направи смел ход с няколко билборда в Европа, на които се вижда новият автомобил на марката, придружен от надпис „Илън, ти си на ход!“

Това не е първият път, в който Tesla е обект на хапливи билбордове от конкуренти. Миналото лято Audi имаше поредица от реклами, които се „закачаха“ с компанията за наскоро представената им концепция за електрически автомобили.

Тази седмица Hyundai представи новия си автомобил Kona Electric, който ще бъде пуснат в производство през следващите месеци. Моделът е компактен високопроходим автомобил с диапазон до 292 мили.

Реална конкуренция или просто реклама

Тази стъпка всъщност е доста вълнуваща. Изглежда така, сякаш започва да има реална конкуренция между производителите на електрическите превозни средства. И в крайна сметка, тя трябва да е полезна за индустрията. Въпреки това е по-логично електромобилите да се състезават не толкова помежду си, колкото срещу конвенционалните газови превозни средства, които все още доминират на пазара.

Иначе най-големият проблем на Kona Electric вероятно ще бъде наличността. Hyundai съобщи, че планира да произвежда само около 20 000 бройки годишно. Още не е ясно каква ще бъде цената на колата. Според първоначалната информация тя ще бъде пусната за продажба в Южна Корея и Европа до края на годината.

Автомобилът, който се приближава най-близо до него, е предстоящият Tesla Model Y, който може да е причина за билборда. Очаква се компанията на Илън Мъск да покаже новата кола сравнително скоро. Планира се обаче Model Y да бъде малко по-голям и по-насочен към луксозния пазар.

Така или иначе, Мъск може и да се е зарадвал на тази реклама на Hyundai, която подсилва първоначалната мисия на Tesla – да ускори употребата на електрическия транспорт. Ако производителите на електромобили се състезават с Tesla при производството на нови модели, значи планът му работи.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.