акупунктура
сн.: хмм, истинската нирвана изглежда постижима чрез масаж на ушите, сн.: kickstarter.com

Гоним стреса с апарат за акупунктура на уши

Екип от китайски учени разработи апарат за точков масаж на ушите. С негова помощ ще се отървем по-бързо от стреса и ще подобрим съня си.

Апаратът за акупунктура Nirvana балансира вегетативната нервна система

Nirvana има формата на слушалки с огромни размери. В страничните части има няколко игли, които се движат навън и навътре, правейки акупунктурен масаж на ушите. По този начин, казват изобретателите, се постига стимулиране на т.нар. блуждаещ или вагусов нерв. Той представлява най-дългият черепно-мозъчен нерв и влияе на сърдечната честота, дишането и храносмилането, при чието функциониране често има нарушения, когато човек е под стрес.

Оказва се, че ухото е единствената част от човешкото тяло, откъдето може да се стимулира този нерв. Самата стимулация спомага за балансиране на двата дяла на вегетативната нервна система – симпатиков и парасимпатиков, а оттам и за отпочиването на нашето тяло и съзнание.

Тревожността и лошият сън, от които страда огромна част от населението по света в днешното забързано време, могат да бъдат преборени именно чрез апарата Nirvana. Той е снабден с бутони за управление на различни функции. Предлага възможност за избор на няколко режима на работа: за сън, за отмора и възстановяване на силите, за сутрешна медитация и за жизненост.

„Слушалките“ могат да се регулират спрямо главата на носещия ги и така, въпреки внушителните си размери, да не причиняват неудобство. Звукът, който издава апаратът, е близък до белия шум, който обхваща всички звукови честоти, твърдят изобретателите.

Очаква се масовото производство на апарата за акупунктура да започне към месец май тази година, а доставката на заявен продукт да бъде през август. Цената за брой е 199 щ.д., като за ранни поръчки ще има отстъпки.

Производството на иновативния апарат се осъществява чрез най-голямата платформа за финансиране на творчески проекти в света Kickstarter. Тя е създадена през 2009 г. и досега успява да реализира над 140 хиляди проекта в различни сфери на изкуството и технологиите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Станимира Колева

Автор и редактор на свободна практика с разностранни интереси, които, изненадващо, често се пресичат. Филолог по образование, творец по призвание, създател на онлайн медията "Царевец вести" /царевец.com/.