Tesla пуска на американския пазар слънчеви панели и батерии

Tesla започва продажба на слънчеви панели и батерии в магазините на Home Depot

В стремежа си да направи соларните си продукти по-забележими за клиентите, Tesla ще създаде търговски пространства в магазините на Home Depot в САЩ, като популяризира и продава слънчеви панели и батерии Powerwall. И макар че не успява да продава електрическите си автомобили в национален мащаб поради някои спънки в местното законодателство, то поне компанията на предприемача Илън Мъск се надява на солидна сделка с над 800 търговски обекта.

Иновативният гигант ще ситуира свои собствени служители на място във филиалите на Home Depot, като в някои магазини ще се предлага и демонстрация на продуктите. Всичко това вероятно ще се случи още през първата половина на годината.

Включването на соларните продукти на Tesla в тези магазини обещава по-добра реклама пред потребителите, но това със сигурност не е импулсна покупка, която ще бъде правена с лекота. Така например цените на батериите Powerwall започват от 5500 щатски долара. Ще има, разбира се, и още няколкостотин долара за поддръжка на съответния хардуер. Батериите имат капацитет от 13,5 kWh и максимална мощност от 5 kW. Всяка една от тях може да поддържа малка къща в продължение на седем дни (със система за слънчева енергия).

Новите слънчеви панели ще струват средно между 10 000 и 30 000 долара. Очаква се тази цена да се повиши, след като администрацията на президента Доналд Тръмп обяви 30% такса за вносните панели миналия месец. От своя страна, „Tesla“ планира да произвежда панелите си в САЩ, което ще ги освободи от данъка. Средната цена за инсталиране на слънчев покрив обаче ще бъде очевидно висока. Consumer Reports изчислява, че панел от 3000 квадратни метра ще струва близо 73 500 долара.

Иначе Lowe’s, друга верига магазини за стоки за дома, също води преговори с компанията на Мъск за подобна колаборация.

Друга любопитна информация е, че в периода 1-2 май в Сан Диего ще се проведе 11-ата поред годишна среща Solar Summit 2018. Тазгодишната програма на събитието ще включва теми отвъд традиционното, обещават организаторите.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.