Augmented Reality

Създателят на Pokemon Go представи бъдещето на Augmented Reality (AR) игрите

Представете си Augmented Reality (AR) игра, при която не просто виждате виртуално съдържание по реалните улици около вас, а и можете да взаимодействате с околните хора чрез тези имагинерни изображения.

Например пълноценен шутър от първо лице (FPS – First Person Shooter), при който стреляте с виртуални оръжия, но не по компютърно генерирани противници, а по реални хора наоколо. И се движите, за да избегнете техните атаки.

Това е бъдещето на Augmented Reality игрите, което описа Джон Ханке, основател на Niantic и създател на нашумялата игра Pokemon Go пред аудиторията на провеждащия се в момента в Барселона Световен мобилен конгрес.

Какво е бъдещето

Ханке дойде в Барселона, за да говори пред аудитория от телеком мениджъри и експерти, както и медии (сред които и журналист на Technology.bg) за важността от развитието на мобилни мрежи от пето поколение (т.нар. 5G). Той обясни, че петата генерация ще премахне забавянето и ще увеличи значително броя на връзките, осъществими на един квадратен километър, което ще ускори развитието на AR игрите.

Според него този тип игри тепърва са в началото на своето развитие и мобилните 5G мрежи ще гарантират това развитие в бъдеще, улеснявайки визията на Niantic за виртуални забавления, базирани на откривателство, движение и реален социален живот лице в лице.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.