Начало / Гейминг / Pokémon Go най-сетне пуска система за търговия с покемони
търговия с покемони

Pokémon Go най-сетне пуска система за търговия с покемони

Възможността за търговия с покемони най-накрая идва с Pokemon Go. Нововедението ще пристигне през следващата седмица. Системата за търговия ще бъде пряко свързана с нова функция на списък с приятели.

Търговията е много търсена опция, откакто приложението е стартирано преди две години. В демонстрационната сесия по време на събитието E3 миналата седмица, разработчикът Niantic показа новата система за търговия и обясни как ще работи всичко.

Концепция

Първо, за да разменяте Pokémon с друг играч, ще трябва да го добавите чрез изцяло нова приятелска система. Това означава да обмените специален код и да изпратите заявка за приятелство, която след това може да се потвърди или отхвърли. Приятелските листи първоначално ще бъдат ограничени до 200 души.

Търговията изисква вие и вашият приятел да сте поне на ниво 10 и в непосредствена близост един до друг. Niantic посочва, че разстоянието между вас трябва да е не повече от 100 метра. Ще трябва да платите и разходите в Stardust за завършване на сделката. Тази цена ще бъде драматично намалена, ако сте на по-високо ниво на приятелство с лицето, с което си партнирате.

Можете да увеличите своето ниво на приятелство, като воювате заедно в зали или изпратите подаръци. Освен намаляването на разходите за търговия, увеличаването на нивото на приятелство ще ви подсигури състезателни топки, когато нападате с приятел, и бонуси за атакуване, когато нападате заедно.

Не очаквайте обаче да станете най-добри приятели незабавно. Можете да увеличавате нивото си на приятелство с някого веднъж на ден. А най-високото ниво вероятно ще отнема няколко месеца.

Следете Теchnology.bg за всичко най-ново и най-любопитно от света на технологиите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.