iPhone X Plus

Apple пуска iPhone X Plus през септември. Ще бъде ли по-евтин?

Добра новина за феновете на iPhone – Apple iPhone X Plus ще се появи на пазара през месец септември. Новото устройство идва с 6.5-инчов OLED дисплей. Размерът на екрана ще бъде подобен на Samsung S9+, но по-широк и по-къс в сравнение с iPhone 8 Plus.

Apple ще нанесе някои малки промени, включително „добавяне на нови цветови опции и интегриране на по-бързи компоненти“. Очаква се новият модел да включва лицево разпознаване и да няма home бутон. За дизайна пък е избран отново метален гръб. Устройството няма да предлага безжично зареждане. Цветовата гама сигурно ще е разнообразна, като няма да мине без златистото, което е особено любимо на потребителите в Азия. Това би трябвало да помогне за увеличаване на продажбите в региона.

Цена и очаквания

Любопитен слух е, че се очаква новият телефон да бъде осезаемо по-евтин. Причината е, че производителят ще смята да намали сметката за материалите с около 10 на сто. Въпреки че има други разходи, които трябва да се вземат под внимание (като например тези за монтаж и доставка до магазините за търговия на дребно), понижените харчове са много важно решение за Тим Кук.

Предполага се, че главният изпълнителен директор на технологичния гигант няма да пропусне тази възможност за извличане на максималните приходи. Това запазва статута на марката като път за краткосрочна възвръщаемост за инвеститорите.

Междувременно се очаква с iPhone X Plus да пристигнат и iPhone X SE и iPhone X. Цените им ще варират съответно около 1200, 800 и 1000 долара.

Иначе Apple продължава да отчита спад на продажбите на айфони от 2015 година насам. През януари в публичното пространство дори се появиха слухове, че компанията се стреми да сложи край на производството на iPhone X само след една година на пазара.

Многобройни са мълвите и около предполагаемото наличие на 5G технологията в новите айфони. Те обаче не са обнадеждаващи, тъй като все още няма стандарти за 5G, въпреки че много компании работят за постигането на съгласие по отношение на спецификите на технологията.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.