Pillars of Eternity излиза за конзоли днес!

Докато Obsidian Entertainment работят здраво над Pillars of Eternity II: Deadfire, най-после и собствениците на конзоли ще могат да се насладят на първата част от това епично RPG приключение. Pillars of Eternity: Complete Edition излиза за PlayStation 4 и Xbox One днес, 29-ти август, и ще включва двата експанжъна на оригиналната игра плюс всички официални ъпдейти.

Света на Еора на метри от удобния ви диван

В действителност класическите изометрични RPG-та са си типични PC игри и много конзолни геймъри не са добре запознати с тях. Затова, ако случайно сте пропуснали, нека ви напомним за какво точно става дума в Pillars of Eternity. Историята в играта е дело на легендата в жанра Крис Авълоун (Fallout 2, Planescape: Torment, Icewind Dale, Neverwinter Nights 2 и др.) и ви пренася в света на Еора, който визуално наподобява ранния Ренесанс в Европа. С тази разлика, че освен от хора, Еора е населена и от редица странни и фантастични същества.

Териториите, наречени „Източните земи„, се намират в тежък политически конфликт. Отделно от това, наскоро учените са достигнали до откритието, че душата не е нещо абстрактно, а напълно измерим физически обект, който може да се контролира и оформя. Това предизвиква тежки религиозни конфликти във вече разединеното общество.

Една от многото битки в Pillars of Eternity

Сред хората се появяват и такива, които имат възможността да надникват в чуждите души, виждайки техните спомени от приживе. Такива хора се наричат „Watchers„, а сред тях е и нашият герой. С минало и бъдеще, които играчът сам ще изгради, нашият безименен герой бързо се озовава по средата на политическия и религиозен конфликт, завладял Източните земи. И всичко това с участието на отбор чудати спътници, всеки със своя история и характер.

Pillars of Eternity бързо се нареди сред най-добрите игри в жанра. Затова и напълно заслужено е на път да получи достъп до конзолния гейминг. С нелеката задача да прехвърлят типична PC ролева игра на конзола са се захванали хората от студиото Paradox Arctic. Контролите ще следват схемата на Torment: Tides Of Numenera, които, честно казано действаха много добре с конзолен контролер. За улеснение на играчите е предвидено радиално меню, а от Paradox Arctic обещават, че няма да има орязани функции от PC версията, които хардкор RPG феновете толкова обичат (например опцията да прекъснете AI на някой от спътниците ви, за да го управлявате изцяло вие).

Pillars of Eternity

Pillars of Eternity II: Deadfire

И докато някои от вас тепърва ще положат крак върху земята на Еора, други с нетърпение следят развитието около втората част на приключението. Deadfire е в дълбок процес на разработка, а видеата, които от Obsidian редовно пускат във fundraiser страницата на играта, ни показват изключително подобрена и детайлна графика и други интересни новости. Pillers of Eternity II: Deadfire ще излезе през 2018 година. От Technology.bg обещаваме да следим подробно развитието на играта и да ви държим информирани. Не е тайна – и ние сме се качили на хайп влака от самото начало на проекта. Stay tuned!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!