Microsoft придобива пет нови first party студия

Снощната презентация на Microsoft бе пълна с изненади и спиращи дъха моменти. Измежду всички бляскави трейлъри, които бяха показани, бе и една новина, която хвърли светлина върху бъдещето на Xbox. Изпълнителният директор на гейминг дивизията в Майкрософт, Фил Спенсър, обяви, че цели пет студия стават част от семейството на компанията.

Новите придобивки на Microsoft

Две от новите студия, Playground Games и Undead Labs, са познати на зелените фенове с разработката на Forza Horizon и State of Decay. Канадското студио, Compulsion Games, също стана част от авоарите на Майкрософт. В момента студиото работи върху дистопичното приключение We Happy Few.  Това обаче не бяха най-големите изненади в анонса.

Forza Horizon 4

Слуховете за откриване на изцяло ново студио в Санта Моника от последните месеци се потвърдиха. Името на новото студио е The Initiative, като то ще бъде оглавeно от бившия ръководител на Crystal Dynamics, Darrel Gallagher. Ако Crystal Dynamics не Ви говори нищо, това е студиото създател на Tomb Raider (2013) и Raise of the Tomb Raider (2015). Фил Спенсър също така обяви, че новосформираното студио дори работи върху нова игра.

Tomb Raider

Но и това, оказа се, не бе най-големият сюрприз. След като първоначално обявеният брой студия бе четири, Спенсър хвърли бомбата като съобщи, че има и пето студио, Ninja Theory. Новината за това шокира всички и предизвика екстаз в залата.

Ninja Theory определено разполагат с голям творчески потенциал, като това е видно от каталогът им със заглавия, сред които най-ясно се открояват Hellblade и DmC: Devil May Cry. С подкрепата на Майкрософт, британците определено ще могат да сътворят чудеса.

Hellblade

Тази вест е радост за ушите на всеки зелен фен. Не е тайна, че през последните години селекцията от ексклузиви за Xbox бе, меко казано, бедна. С този ход, Майкрософт показват, че са затегнали юздите и са се фокусирали върху създаването на качествени, нови ексклузиви. Не бива да забравяме обаче, че плодовете от тази придобивка все още не са узрели и ще можем да им се насладим, чак след няколко години.

За повече новини от E3, следете Technology.bg.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Неделчев

Психолог ентусиаст, прохождащ автор и най-вече порода геймър. Към настоящия момент работя в социалната сфера, като прекарвам свободното си време излизайки с приятели, четейки книги и тренирайки.