Planescape: Torment се сдобива с Enhanced Edition

Planescape: Torment : Enhanced Edition, един култ се възражда!

С огромно вълнение пиша тези редове! Най-великото компютърно приключение на нашето време се възражда, може би за един последен път. Planescape: Torment се сдобива с Enhanced Edition. 

Под вещия надзор на гения на игровия сюжет, апостолът на изчанчените персонажи – самият Chris Avellone, разработчиците от Beamdog се захващат с доста амбициозен проект, а именно – подобрена версия на Planescape: TormentТези момчета вече натрупаха опит със заглавия като Baldur’s Gate 1/2 Enhanced Edition, Icewind Dale Enhanced Edition, както и личен мой фаворит – Siege of Dragonspear. Сега предстои апогеят, лебедовата песен на Beamdog – защото точно с това конкретно заглавие те нямат право на грешка!

Chris Avellone ще бъде консултант при работата по Enhanced версията на Planescape: Torment. Всички нововъведения и допълнително съдържание ще трябва да бъдат лично одобрени от него. Това ми вдъхва достатъчно оптимизъм и доверие в амбициозното начинание на Beamdog. Очакваме подобрения като поддръжка на 4k резолюция, преработено аудио, полирана графика и потребителски интерфейс, нови куестове и истории, тотален фейслифт на графиката.

Какво ще видим в Planescape: Torment: Enhanced Edition

Ще имаме възможност да си припомним приключенията на The Nameless One, черепа Morte, обладаната броня Vhailor, гитзерая Dak’kon и всички неповторими другари и странни обитатели на приказния град-център-на-мултивселената Sigil. Моментът за преиграване на тази класика се комбинира перфектно с излизането на духовния й наследник – Torment: Tides of Numenera. Това е и една прекрасна възможност за навлизащите в хардкор ролевия жанр да започнат силна серия от качествени RPG заглавия! Официалният сайт на инициативата Plan Escape е възобновен. Вероятно там най-добре ще можем да следим какво се случва с процеса на „усъвършенстването“.

От 2016-а година в студиото започна работа и бившият главен „писар“ на несъществуващите вече BioWareDavid Gaider. Заедно с криейтив водача на екипа, направил оригиналният Planescape: Torment (Крис Авалон) вярвам, че от Beamdog ще ни предоставят качествена ревизия, повторно изживяване на съдбата и уникалната история на Безименния!

Във всеки един смисъл на всичко казано дотук, чака ни една епична и носталгична ролева 2017 година. Ако желаете да видите останалите ролеви заглавия, предстоящи да видят бял свят тази година, можете да го направите оттук – Най-очакваните компютърни ролеви игри през 2017 година

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.