Heroes of the Storm

Пет проблема в Heroes of the Storm

Heroes of the Storm е поредната игра на Blizzard Entertainment, която е на път да стане хит. Заглавието се бори в доста наситения жанр на MOBA игрите, където са популярни заглавия като Dota 2 и League of Legends. Heroes of the Storm има всички шансове да ги настигне и задмине, ако се справи със следните пет проблема. На първо място – системата за завръщане в игра, след като сте изгубили връзка със сървъра. Не по-малко дразнещ е и свързаният проблем със системата за гледане на Replay-и. Следващите три проблема, които трябва да се решат, са от голямо значение както за обикновения играч, така и за турнирите. Проблемите са свързани с Queue-то и Matchmaking системата, Класовата система и Drafting системата.

Завръщане в игра след изгубена връзка със сървъра

Със сигурност сте се сблъсквали с досадния момент, в който по някаква причина изгубите връзка със сървъра на играта. Когато се опитате да се свържете със сървъра, отново ставате свидетели на най-малоумното нещо, което сте виждали. Наистина, съвсем сериозно! В момента, в който се свържете, се оказва че сте назад с Х:ХХ време и започвате да „догонвате“ сървъра. През това време ставате свидетел на всички грешки на AI бота, с който играта ви е заменила. Вероятно, докато си върнете контрола, вече ще сте изгубили играта. Но да предположим, че сте имали късмет! Върнали сте се навреме и все още сте живи! Неприятно сте шокирани от лошия избор на таланти от страна на същия този AI бот, който ви е заменил… А кои таланти са добри ли? Ами такива може да видите в нашата рубрика Talent Build of the Week. Но да се върнем на темата. Цялата система за завръщане в игра след изгубена връзка със сървъра в Heroes of the Storm е ужасна! Да не говорим за момента, в който стартирате играта и не можете да натиснете нищо друго освен бутона Reconnect…

Heroes of the Storm

Гледане на replay-и в Heroes of the Storm

Ако всичко от горната точка ви звучи адски познато и болезнено, то със сигурност продължаваме да слагаме сол в раната. Системата за гледане на повторения (познати още и като „replays“) е абсолютно същата манджа с друг привкус. Ако се опитате да преместите слайдера за момент в играта, бум, чакате да „догоните“ действията в играта. Ако не сте с осемядрен процесор, ще подухате супата известно време! Единственото хубаво нещо от тази ситуация е, че веднъж превъртели цялата игра на повторение, можете спокойно да скачате напред-назад… докато не излезете от повторението, разбира се. Поставете се на мястото на някой, който иска да качва забавни клипчета с игри на Heroes of the Storm. Това би било толкова изнервящо… ще губите по пет минути за всеки replay, само за да можете да навигирате свободно из повторението!

Heroes of the Storm

Queue и Matchmaking в Heroes of the Storm

И стигаме до най-големия проблем на масовия геймър с тази игра. Дългото чакане и още по-досадното напасване с играчи, които дори не са от вашето ниво. В един момент играете със слабаци, които могат да се мерят с AI от играта, а в следващия момент решава да ви сложи с хора, които дори без да пипат клавиатурата, биха ви размазали… Страхотно, нали? А защо беше нужно да чакате цели десет минути, за да се случи това?! Blizzard и до този момент не решиха този проблем за Quick Match и Hero League mod-овете. Нужно е все пак да отчетем, че по отношение на Unranked и Team League има известни подобрения, но за сметка на какво? Ами, разбира се, за сметка на времето, което ще прекарате извън игра! Ако заедно със свой приятел искате да играете Team League като парти от двама човека, може и да чакате до 15 минути, за да ви намери съперници. Щеше да е хубаво, ако всичко свършваше тук, но не познахте! Точно в този момент един или повече от тези играчи е изгубил връзка със сървъра и цялото чакане започва отначало!

Heroes of the Storm

Класова система в Heroes of the Storm

Класовата система в Heroes of the Storm отдавна е неактуална! Може би от поне една година, а защо не и повече. А защо това е проблем, се питате? Представете си хипотетично, че идвате от друга MOBA игра, като League of Legends или Dota 2. Падате си по support герои и се надявате да възстановите супер много жизнени точки с Tassadar или Tyrande. Недоумявате защо вашите съюзници през цялото време ви пишат, че вече сте прецакали играта, нищо, че преди това са ви увещавали пет минути да изберете съпорт герой… Между другото добри talent build-ове за Tassadar може да видите тук.

Heroes of the Storm

Drafting система в Heroes of the Storm

Със сигурност сте имали възможност да играете Single Draft mod на Dota 2 или пък Brawl на Heroes of the Storm, ако сте фен на MOBA игрите. Ако не играете Heroes of the Storm, мога лесно да ви изненадам със следната констатация – няма възможност да смените героя си. Да, точно така! Няма възможност да изберете даден герой и да го дадете на друг играч. Ако сте първи в draft-a на Unranked или Hero League и играете съпорт, прецаквате отбора си! Не по ваша вина, напротив. Вие просто си играете съпорт, обаче въпросната карта, която ви се пада, изисква да бъде избран определен убиец, танк или специалист. Много ви здраве, ако вземете герой, който не можете да играете. Не само, че съюзниците ви ще са недоволни, но и вие ще осъзнаете, че положението е зле.

Heroes of the Storm

За десерт ви оставяме един пич, който е доста по-ядосан от нас за Heroes of the Storm:

Толкова от нас по темата! Кажете ни какво смятате вие по тези въпроси. Не се колебайте да посочите и проблеми в Heroes of the Storm, които ние сме пропуснали. Това, в което може да ви уверим, е, че Blizzard са наясно с въпросните проблеми, но кога те ще получат решение, не е ясно. Надяваме се – скоро, както казват от самата компания. Доскоро и ще се видим в Nexus-a!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.