Жената чудо лого

Актьори, получили малко пари за голяма роля

Случайно попаднахме на някои хонорари от големи холивудски заглавия. Учудихме се, че актьорите са взели малко пари за голяма роля, защото обикновено нещата в Холивуд не стоят по този начин. Представяме ви списъка, за който говорим.

Крис Евънс

Възможно ли е този огромен успех от киновселената на Marvel да докара само 300 000$ на човека в ролята на Капитан Америка? В ранната си кариера в Холивуд Крис Евънс подписва договор преди заснемането на „Фантастичната четворка“.

Според гореспоменатата уговорка, с всеки следващ филм от MCU (Marvel Cinematic Universe) той ще получава повече пари. Но все пак мислим, че това са си малко пари за голяма роля.

Капитан Америка - малко пари за голяма роля

Джейми Дорнан

Сагата от Е. Л. Джеймс се радва на нереално огромен успех по цял свят. Само от първия филм печалбата надхвърля 570 милиона щатски долара. Не забравяме, че освен него, има още два филма и три книги.

Въпреки този успех, разплатил се на създателката си предоволно, Дорнан, който играе главна роля във филма, получава между 150 000 и 250 000. Смятаме, че това е издигнат до небето егоизъм и момчето трябва да получи десет пъти по толкова, въпреки нереално слабата си актьорска игра и тъпа роля.

Според нас това е абсолютна подигравка, която си мислихме, че е възможна само в нашата страна. Явно, че и на запад могат да взимат малко пари за голяма роля. Честно да си кажем – това ни успокоява. Надяваме се Джейми да е взел повече пари със следващите филми и да отиде на уроци по актьорско майсторство.

Крисън Грей - малко пари за голяма роля

Шон Остин

Помните ли хобита Сам от „Властелинът на пръстените“? В ролята е Шон Остин, но преди да ви кажем колко пари е взел Шон за трите филма, ще ви кажем колко пари са изкарали филмите на своите създатели.

От билети, играчки, видео игри и разни такива работи общата печалба на франчайза възлиза на около петнадесет милиарда долара.

От тази космическа цифра Шон взима 0.001(66) процента или 250,000$.

Мислехме, че хонорарите на Джейми Дорнан в „Петдесет нюанса сиво“ са малко пари за голяма роля, но това тук е чиста гавра. Може би някой в Холивуд трябва да се засрами, докато в този момент се препича на шезлонг до басейн в имение.

Хобитът Сам - малко пари за голяма роля

Джона Хил – Най-добрият пример за актьор, получил малко пари за голяма роля

Спомняме си ролята му във „Вълкът от Уолстрийт“. Редом с Леонардо ди Каприо, той прави уникален филм, който беше на върха в класациите преди няколко години. Много хора мислеха, че Ди Каприо ще получи награда „Оскар“ за ролята си там, но уви.

Хонорарът на Джона Хил е само 60 000$. Т`ва сериозно ли е? Бюджетът на филма е 100 милиона, а общата му печалба – почти 400. И да платят на актьор с подобна роля само 60 хиляди? Вярно е, че Хил е вече милионер с добра кариера в Холивуд, но това е подигравка.

Дони Азоф - малко пари за голяма роля

Джеф Даниелс

Малко пари за голяма роля виждаме и тук. „От глупав по-глупав“ е филм, за който си спомняме 24 години след неговото излизане и все още си се смеем сами. Филмът е с три части, като последната излезе скоро. Тук Даниелс има главна роля, но това не пречи на едни истински егоисти да му платят само 50 000$ за нея.

Джеф ни кара да се смеем дотолкова, че да прегракнем и затова сърдечно му благодарим. Въпреки смешно малкия хонорар, той участва и в следващите филми, което може би означава, че са му предложили адекватно заплащане. Или пък обича да се прави на идиот, няма откъде да знаем.

Каквато и да е причината той да се върне на екрана в продълженията – ние сме благодарни за това и никога няма да забравим „От глупав по-глупав“.

Хари Дън - малко пари за голяма роля

Бил Мъри

За „Колежът Ръшмор“ този уникален актьор, обичан от няколко поколения заради прекрасните филми, получава само 9 000$. Честно да си кажем – не сме гледали този филм, но сме сигурни, че ролята му не е чак толкова малка, че да му дадат такъв нищожен хонорар.

И тук актьорът вече е натрупал голямо състояние от предишни филми, но това не означава, че трябва да получава подобна сума. Сигурни сме, че се е справил отлично с ролята, но за да се уверим – още днес ще гледаме „Колежът Ръшмор“, за да поправим грешката, която сме допуснали, като не сме го изгледали по – рано.

Хърман Блум - малко пари за голяма роля

Шон Уилям Скот

СТИФЛЪР! Израснахме с „Американски пай“ и обожаваме този герой. Без него филмите щяха да са супер скучни и нямаше да имат такъв успех. И какво получава този гигант за работата и отдадеността си? 8 000$.

Абсолютен пример за малко пари за голяма роля. Поправка – огромна роля. Ние не познаваме човек, на когото да кажем за Стифлър и той да не знае за какво става дума.

Филмът, между другото, носи печалба от почти 240 милиона долара. Mic drop.

Стивън Стифлър - малко пари за голяма роля

Гал Гадот

Завършваме, както и започнахме – със супергеройски филм с огромна печалба. „Жената чудо“, в чиято роля влиза израелската красавица, излезе миналата година.

Общите печалби на филма са близо 900 милиона долара, от които Гадот взима само 300 000$. Е? Това въобще не са малко пари, но на фона на печалбата са една четвърт на трохата.

Някак си не ни се вижда честно да платят толкова малък процент за главна роля. И все пак се надяваме със следващите си роли от поредицата Гал Гадот да вземе повечко пари, за да не се налага да я вкарваме в подобна статия още един път.

Жената чудо - малко пари за голяма роля

Това беше нашият списък с актьорите, които са взели прекалено малко пари за голяма роля. Какво е Вашето мнение, дали актьорите са заслужили подобни суми, или това са прекалено малко пари за подобен труд. Кажете ни в коментарите и не забравяйте да посетите нашата официална Фейсбук страница – КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?