коли на абонамент

BMW започна да предлага коли на абонамент, започващ от 2000 долара

BMW се присъединява към нарастващия списък на производителите на автомобили, които експериментират с различни услуги, като започна да предлага коли на абонамент срещу определена такса. С новата услуга може да карате последните модели на марката, без да мислите за всички разходи, съпътстващи притежанието на автомобил.

Новата услуга, базирана на приложението Access, ще започне първо в Нешвил, преди BMW да реши да я пренесе на други пазари. За 2000 долара на месец, потребителите могат да избират между модели като X5 SUV, 4 Series и 5 Series седани, включително и всички plug-in хибридни версии. За по-високата такса от 3700 долара на месец те могат да получат M4, M5 или M6 кабриолети, както и X5M и X6M SUV, но това не включва достъп до най-високата 7 серия на BMW. Таксата включва застраховка, поддръжка и пътна помощ, казват от компанията.

След като бъде поискана кола на абонамент, представител на BMW ще достави лично превозното средство, което най-точно отговаря на нуждите на потребителя, до заявеното място и време. Автомобилите пристигат с пълен резервоар и оборудвани с предварително зададени лични предпочитания. Няма ограничения за това колко често членовете могат да сменят превозните средства в рамките на даден месец.

коли на абонамент

„Абонаментните услуги са привлекателни за нашите клиенти и ние сме развълнувани да ги предлагаме, за да отговорим на техните индивидуални и променящи се нужди“, каза Иън Смит, изпълнителен директор на финансовите услуги на BMW в Северна Америка.

BMW не са единствените, предлагащи коли на абонамент

BMW се присъединява към Audi, Cadillac и Porsche, като предлага на клиентите опростена платежна структура и гъвкавост за смяна с по-нов автомобил по-рано от традиционния лизинг.

Независимо от това, абонаментът е на стойност 3700 щатски долара, което е почти три пъти по-скъпо от разходите за лизинг на седан M5 в района на Нешвил (въпреки че лизингът изисква авансово плащане в размер на 5724 долара и не включва застраховка и поддръжка).

Новата услуга на BMW го поставя наравно с Passport на Porsche, който варира от 2000 долара месечно за модели като 718 Boxster, 718 Cayman S и 6 други модела на Porsche, до 3000 долара на месец за всичките 22 модела, включително Cayenne E-Хибрид. Кадилак таксува клиентите на цена от 1500 долара месечно за своята услуга за коли на абонамент.

Новините идват след като BMW обяви, че ще слее своите бизнес единици за мобилни услуги с Даймлер. Сделката означава, че услугите на Daimler Car2Go и BMW DriveNow/ ReachNow ще работят в тандем.

BMW е една от малкото компании за автомобили, която планира да начислява месечна такса на собствениците, които искат да използват популярната система CarPlay на Apple в своите автомобили. Повечето производители на автомобили предлагат CarPlay или Android Auto като стандартна функция.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.