Заглавна картинка на статията "Mushking 3D NAND SSD са вече факт"

Mushking 3D NAND SSD са вече факт

Както бе обявено на CES по-рано тази година, Mushkin пускат на пазара своите първи SSD продукти с 3D NAND технология – Mushking 3D NAND SSD. Новите reactor ARMOR3D ще заместят успешната серия Mushkin Reactor. Старите Reactor дискове бяха позиционирани на пазара като най-агресивните продукти от гледна точна на цена при MLC SATA SSD-та. В последно време целият пазар премина на TLC NAND технология. Бюджетният вариант на Mushkin – Triactor, също ще получи своето обновление до 3D TLC NAND.

Детайли за Mushking 3D NAND SSD

Новите продукти от Mushkin продължават с използването на контролери Silicon Motion. След обявяването им преди около половин година Mushking 3D NAND SSD продуктите са вече факт. Двата нови модела ще бъдат с SM2258 контролер. Технологията 3D MLC и 3D TLC NAND ще бъде от Micron, първата компания производител, която доставя 3D NAND до други самостоятелни производители (Samsung запазват до голяма степен своето производство за своите нужди). И двата нови модела ще ползват първа генерация 32-пластови 3D NAND flash, но не и предстоящата 64-пластова версия.

Основните хардуерни компоненти на новите продукти на Mushkin ги правят изключително подобни на ADATA SU800, SU900 и XPG SX950, които са базирани на контролера SM2258 и Micron 3D NAND технология. Възможно е да има малки разлики по фърмуера между продуктите на ADATA и Mushkin, както и по капацитет, но от гледна точка на скорост очакваме да видим наистина сходни резултати.

Засега Mushkin не са обявили цени, но онлайн дистрибуторите би трябвало да се снабдят с продуктите в най-скоро време.

Технически данни

Таблица с характеристики

В началото Mushkin ще предложи по-малък избор от модели с различен капацитет. Ще видим 240 гигабайта до 960 гигабайта за Reactor ARMOR3D и 512 гигабайта до 1 терабайт за Triactor 3D. Вероятно ще видим и по-големи капацитети, когато цените на NAND се върнат в по-разумни граници. Mushkin предлагат 3 години гаранция и на двата модела. Моделите на ADATA са с по 5 и 6 години, затова Mushkin ще трябва да се състезават с конкуренцията с цена.

Компанията също така подготвя и първото си NVMe SSD изпълнение. Предстоящият Mushkin Helix ще използва контролера Silicon Motion SM2260 и 3D MLC NAND от Micron – отново подобно на продукт на ADATA – SX8000. Предстои да видим как двете компании ще се съревновават. Можете да видите статията за най-добрите SSD продукти за първата част на 2017 тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.