Заглавна страница на статията " Microsoft спира социалната си мрежа, за която дори не сте подозирали"

Microsoft спира социалната си мрежа so.cl, за която дори не сте подозирали

Малко известната социална мрежа на Microsoft ще бъде затворена. so.cl не е позната на много хора. Дори да сте чували за нея, най-вероятно вече сте забравили.

Microsoft имат социална мрежа?! Какво е това So.cl?

Компанията дава началото на този свой проект през втората половина на 2011 г. Целта на тази нова социална мрежа е „взаимно консуматорство на информация, а не комуникация“. По начало проекта So.cl бива отворен към студентите и по-късно започва да работи и на мобилни устройства.

Когато за пръв път се появиха слуховете за този проект, още преди официалното му начало, хората започнаха да спекулират. Според широката публика, Microsoft възнамеряваше да се конкурира директно с Facebook.

Въпреки всичко, това не беше точно така. Microsoft използваха именно Facebook за да вписване в системата. По всичко личеше, че това няма да е подобна на Facebook апликация. С времето стана ясно, че So.cl по-скоро наподобява стилът на Pinterest като платформа за визуално съдържание.

Картинка с логото на социалната мрежа so.cl от Microsoft

Все пак, So.cl тихо и спокойно си съществува извън популярните социални балони като Twitter, Facebook, Instagram и прочие. Платформата не ламтеше за внимание и не желаеше да доминира пазара по никакъв начин. Сега, след повече от 5 години съществуване, тя ще достигне своят край. На 15 март So.cl ще престане да съществува. Microsoft накратко обявиха следното:

„Socl беше едно страхотно място за креативно мислене и споделяне. То бе също така и място, където можехме да се насладим на общности от хора с близки идеи и мислене. Там можехме да се учим един от друг и да споделяме идеи. Чрез подкрепата на тези общности, Socl ни даде възможността да разберем какво е нужно за създаването и поддържането на една общност както и способността да разработим нови начини за създаване, споделяне и колекциониране на дигиталното съдържание, което обичаме.“

И така. Скоро ще можем спокойно да кажем „помните ли, когато Microsoft имаха социална мрежа?“. В случая и двата отговора биха били оправдани.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.