визуализация на устройство с двоен сгъваем екран и панта в средата

Microsoft с патент за устройство с двоен сгъваем екран

Устройството на Microsoft има двоен сгъваем екран, който се събира по средата с „магическа“ панта. Главният детайл, върху който наблягат картините от патента, е системата на пантата, която позволява на устройството да се сгъва във всяка позиция, която бихте желали.

устройството на Microsoft в режим на часовник

Едно от изображенията, дори показва устройството сгънато като индианско типи, с традиционна лицева част на алармен часовник, който гледа към потребителя. Това може би е много добра функция, като се има предвид колко много хора разчитат на техните смартфони за събуждането сутрин. Затова в този режим на обърната палатка, няма да ви се налага да търсите бутон, с който да включите екрана, за да проверите часа.

чертеж на устройството с 2 екрана и панта посредата

поглед от близо на пантите на устройството

Типично по Microsoft-ски:

От Microsoft дават и описание на пантата – „Тук представените концепции, са свързани с устройства, като изчислителни устройства, използващи шарнирни възли, които могат ротационно да закрепват първата и втората част на устройство, спрямо ос на първа панта, свързана с първата част и ос на втора панта, която е свързана с втората част. От една гледна точка, някои от представените шарнирни връзки, могат да се разглеждат като „саморегулиращи се“ по отношение на въртенето, което е контролирано така, че продължение на въртенето около оста на първата панта отговаря на продължение на въртене около оста на втората панта.“

Изглежда сякаш това не е патент, който показва специален апарат, а по-скоро панта, която може да се използва за много видове устройства. Всеки, който работи често от лаптоп, ще оцени подобаващо устройство с 2 екрана, на което екранът може да се разгъне навън, давайки повече място за работа на път.

примерна употреба на устройството като ноутбук

Друга информация посочва, че Microsoft не са забравили, че електронни компоненти, като печатни платки, процесори и памет за съхранение или памет, могат да бъдат закрепени и в двете части на екрана. Това означава, че докато устройството се сгъва в по-малка площ от традиционна тетрадка или таблет, то може да съдържа в себе си същите компоненти.

Не е ясно със сигурност, дали ще видим на пазара устройство точно като това, описано в патента. По-вероятно изглежда от компанията да използват магическия метод за сгъване в някое бъдещо устройство от серията Surface. Въпреки че, от друга перспектива, преди време Microsoft са имали започнат проект за Surface Mini, който за нещастие е бил спрян само след няколко седмици. Както винаги тази индустрия е твърде динамична и понякога разочароваща, затова ще почакаме и ще видим.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Александър Господинов