3 percent series - сериалите тази седмица

Сериалите тази седмица (18-24 декември 2017 г.)

Дзън-дзън – предколедно очакване! Последни приготовления – украси, подаръци, уговорки, планиране на меню. Леле, колко вълнуващи неща, които сякаш се случват само в няколко дни – сплотяват семейството, хората се даряват с топлина, уют, във въздуха витае любов. Сякаш няма ден от годината по-светъл и по-топъл от Рождество Христово, защото тогава стават чудеса. И това е последната работна седмица, е, почти последна, но преди Нова година има само още 2 работни дни, което не се брои. Та точно защото хората запразняват вече, и сериалите тази седмица са кът, за разлика от миналата, когато имахме повече избор в поредиците.

18 декември

Father Brown, Сезон 6

IMDB (7,6/10)

Отец Браун, подобно в стила на Агата Кристи и нейните герои Мис Марпъл и Еркюл Поаро, е католически свещеник, който разплита мистериозни убийства в неговото паство – малко британско селце. И също като Мис Марпъл е голям дразнител на местния инспектор Валънтайн, но и от голяма помощ. Сериалът е базиран на историите за детектива от Г. К. Честъртън.

20 декември

3%, Сезон 2

IMDB (7,6/10)

Сериалът следва борбата на група герои, които се опитват да бъдат избрани като част от 3% одобрени да отидат в „Тази страна“. Подборът се осъществява в свят, където всички хора след навършване на 20-годишна възраст могат да се запишат в селективен процес, при който 3% биват приети да бъдат прехвърлени в един по-добър свят, пълен с възможности и обещание за достоен живот. Процесът на подбор е жесток, изпълнен с напрежение и съставен от екстремни ситуации на стрес, страх и морални дилеми.

***

С един криминален сериал и един трилър сериалите тази седмица приключват, но определено си спечелват заслужено внимание, защото са истории, които са толкова завладяващи, че не те оставят до последно. И понеже предстоят повечко почивни дни, е добре да имаме запас от сериали, които следим. Ще се радваме на вашите коментари след последния параграф. Приятно гледане!

И ако искате да следите и участвате в дискусиите покрай всеки сериал, присъединете се към нашата фейсбук група КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.