скрийншот

Messenger вече ще известява, когато правите „скрийншот“ на чата си

Марк Зукърбърг обяви, че всички чатове в Messenger могат да бъдат криптирани, подобно на WhatsApp, но предупреди потребителите да бъдат внимателни при правенето на скрийншот по време на активиране на изчезващи съобщения.

Тази функционалност позволява на текстове да изчезнат автоматично и да бъдат активирани в настройките на Messenger. Въпреки това, ако някой направи екранна снимка на изчезващия текстов чат, другият ще получи известие за това, съобщи Daily Star.

Вероятно това е опит да се привлекат повече потребители към тази функция и да се утвърдят като сигурно приложение за комуникация.

Освен това, са добавени и нови възможности за изпращане на GIF-ове, стикери и реакции в криптираните чатове. Пример за това Марк Зукърбърг даде, като изпрати съобщение на съпругата си Присила, която направи скрийншот.

скрийншот

Съобщението на Марк Зукърбърг идва след друга голяма актуализация на популярната платформа Messenger на Facebook – изчезващите съобщения. Те вече са функция в много конкурентни сайтове за социални медии (като Snapchat) и позволяват на потребителите да изпращат съобщения, които бързо изчезват от екрана.

Засега функцията е въведена в САЩ и се очаква скоро да бъде достъпна и за европейските потребители на Facebook, съобщава The Independent. Уведомленията за снимки на скрийншот вече са налични и в Snapchat, където са популярна функция от няколко години.

Докладите сочат, че актуализацията, която ще се приложи и в Instagram, е въведена в отговор на опасенията, свързани със сигурността. Междувременно реакциите на публикацията на Зукърбърг, която събра над 99 000 коментара, бяха смесени. Мнозина изтъкнаха, че има много начини да се измами уведомлението за скрийншот.

Други не бяха впечатлени от актуализацията, като предложиха на Facebook да насочат енергията си към по-належащи ситуации.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.