Messenger

Facebook добавя селфи режим и AR стикери в Messenger

Facebook добавя куп нови функции към приложението си Messenger. Това включва режим Selfie и нови стикери за добавена реалност (AR, augmented reality).

Преди месеци Facebook обяви голямо преосмисляне на Messenger, като целта беше да опрости приложението си. Тази седмица компанията обяви, че добавя два нови режими на камерата и поддръжка за AR стикери.

Какво ново?

Facebook Messenger вече има пет различни режима на камерата: нормално, видео, текст, бумеранг и селфи. Макар че всичко изброено е много по-малко от това, с което потребителите разполагат в Instagram Stories (където има девет такива режима на камерата), то поставя Messenger сред най-добрите приложения по отношение на характеристиките на камерата.

Тези режими са много добре интегрирани в приложението. Те допринасят за по-гладкото и по-лесно използване на функциите на камерата.

Актуализираното приложение също така въвежда новите AR стикери, или по-скоро AR поддръжка за стикери. Благодарение на тази нова функция, любимите ви стикери вече могат да бъдат извадени от Messenger и да бъдат споделени на всяка една снимка или пък видеоклип. Всичко, което трябва да направите, е просто да натиснете иконата на фотоапарата до стикера и да я добавите като обект AR върху избраната от вас снимка или видеоклип.

 

Тези нови функции са част от последното актуализиране на приложението Messenger. Очаква се то да се разпространи до повечето потребители в глобален мащаб през следващите няколко дни.

А вие следете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново и всичко най-интересно от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.