live location - новата функция на Messenger

Live location – Новата функция на Facebook Messenger

Мобилното приложение за комуникация Messenger на Facebook е допълнено с нова функция, която позволява да споделяте с приятели точното си местонахождение. Чрез Live location задавате къде се намирате на картата и можете да споделите тази информация в единични или групови чатове.

Live location – бъдете лесно откриваеми в реално време

Тази функция има своето предимство, когато се намирате в определена точка, а не когато сте в движение. Идеята е да бъдете лесно откривани в рамките на един час, което премахва необходимостта от ползване на навигация, информират от Mashable.com. Освен това хората, които искат да ви намерят, ще знаят колко време ще им бъде нужно да стигнат до вас пеша или с кола.

Актуализацията на Messenger много наподобява функцията за споделяне на местоположение, представена наскоро от Google. Въпреки това между тях има някои различия. Например това, че  Live location дава информация за местоположение в реално време само за един час, докато функцията на Google позволява това за по-дълъг период.

Live location ще бъде тествана за известно време, съобщават от Facebook. Всеки сам избира дали да я ползва, позволявайки лесно да бъде открит, или пък да не я включва, в случай че изпитва някакви притеснения от тази своя „видимост“. Включването на функцията става от бутона “Location“, който се намира в менюто „More”.

Очакванията са това нововъведение да превърне приложението Messenger в още по-предпочитана комуникационна услуга.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10155650727166729/

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Станимира Колева

Автор и редактор на свободна практика с разностранни интереси, които, изненадващо, често се пресичат. Филолог по образование, творец по призвание, създател на онлайн медията "Царевец вести" /царевец.com/.