Facebook Messenger

С Facebook Messenger вече изпращаме 4К снимки

Facebook Messenger е едно от най-популярните приложения, които използваме ежедневно. Съвременните начини за комуникация отдавна не се ограничават само и единствено до текстово съобщение. В модерните приложения за чат можем да използваме емотикони, снимки, клипове. Новият „език“ е много по-изразителен и емоционален.

Независимо дали споделяме малки или важни моменти – като неотдавнашна почивка, невероятната храна в нов ресторант, нов член на семейството или първият снежен ден за годината – споделянето на снимки съживяват комуникацията ни.

Над 17 млрд. снимки се споделят във Facebook Messenger всеки месец. До скоро всички изпратени и получени снимки бяха компресирани до резолюция 2068 x 2068 пиксела. Facebook промени това и вече ще можем да изпращаме снимки с по-високо качество. Максималната резолюция на изображенията вече ще е 4096 x 4096 пиксела, което е най-високата резолюция, поддържана от повечето смартфони. Това няма да доведе до забавяне в изпращането и получаването, въпреки увеличаването на размера на изображението, съобщиха от компанията.

Скоростта е важен елемент, според скорошно проучване на Akamai. Според него потребителите избягват да използват приложения, за които са нужни повече от 2-3 секунди, за да стартират. Още повече, че рисковият процент за приложение да бъде изтрито, се покачва с 5,8 % за всяка секунда закъснение.

Facebook-Messenger

За да използвате новата функция трябва да се уверите, че имате последната версия на Facebook Messenger. Начинът за изпращане на снимките остава същият.

За момента от екстрата се възползват потребителите на iOS и Android от САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Австралия, Сингапур, Хонг Конг, Южна Корея и Япония. През следващите седмици приложението ще бъде обновено за още няколко държави. Все още не е ясно кога да го очакваме и в България.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.