Историята на Assassin's Creed

Историята на Assassin’s Creed, част втора.

Продължаваме с втората част на историята на Assassin’s Creed, известното отроче на Ubisoft. Част първа от историята на това голямо семейство заглавия можете да намерите тук. Приятно четене! 

Assasin’s Creed: Brotherhood (2010)

Дезмънд бяга от агентите на Абстерго и влиза отново в Анимус, за да изживее пак спомените на Ezio. Ezio се завръща при семейството си след сблъсъка с Папата, за да разбере, че синът на Папата, Цезар, е атакувал дома му. Ezio губи чичо си и ябълката, която е Piece of Eden и е открадната. Ezio отново се кълне да отмъсти (тоя е сериозен BadAss) и започва да обучава млади мъже за Убийци.

Ezio се сблъсква с Цезар, който току-що е отровил баща си (Папата). Цезар е арестуван, но бяга от затвора. Като научава за бягството на Цезар, Ezio взима новото си братство от тренирани убийци на война срещу Цезар и неговата армия. Ezio побеждава и си взима ябълката обратно. Показва на Дезмънд през Анимус къде да намери ябълката в неговото време.

Всичко изглежда супер, докато Дезмънд не се сблъсква с друга виртуална фигура, казваща се Джуно. Джуно поема контрол над Дезмънд, след като научава, че Люси е двоен агент на Тамплиерите. Дезмънд е принуден да наръга Люси, след което изпада в кома. Е, тоя пич няма почивка май, а?

Assassin’s Creed: Revelations (2011)

Първата игра от сериите обединява историята на Алтаир и Ezio. Revelations започва с Дезмънд в кома, но оставен в Анимус. Люси е мъртва. На Дезмънд е обяснено, че трябва да завърши спомените на Алтаир и Еzio, ако иска да се събуди от комата.

Започваме с по-стария Ezio, следвайки събитията от Brotherhood . Той отива до библиотеката на Altair в Masyaf и научава, че се нуждае от 5 ключа, за да отключи тайните й. Имаме и Тамплиери, които също искат да влязат в библиотеката (така е, като няма интернет).

Ezio следва собствена история за известно време, среща и любовни трепети в лицето на София, даже намира ключовете. Ezio прочита какво се е случило на Altair след смъртта на Ал Муалим след първата игра. Altair губи жена си и детето си, но успява да отмъсти и да вгради спомените си в ключовете, които Ezio е намерил. Ezio намира тялото на Altair и Piece of Eden, който той е намерил. Ezio директно говори с Дезмънд и научава, че се намира в 21 век. След това Ezio решава да остави Убийците в миналото.

Дезмънд среща друга фигура от Първата Цивилизация, казваща се Юпитер. Съществото обяснява, че се е опитало да спаси планетата си от соларен апокалипсис с технологията, но се е провалило. Дезмънд научава, че идва ново силно соларно изригване  сценарият, който е намекнат в сериите до момента. Дезмънд научава местоположението на бункерите, които могат да спрат това изригване. Дезмънд се събужда и обявява на приятелите и баща си, че знае какво да прави.

Assasin’s Creed 3 (2012)

С Ezio и Altair вече свързани като история, AC III представя нов Убиец – Конър.

Дезмънд и приятелите му отиват в Ню Йорк, за да търсят начин да спрат наближаващия край на света. Отварят тайна стая благодарение на Piece of Eden, но разбират, че имат нужда и от друг ключ. Дезмънд припада и е поставен в Анимус. Свързва се със съзнанието на Haytham Kenway и сина му Конър.

Haytham Kenway е бил Тамплиер, когато среща майката на Конър, но никой не знае това, докато не се разкрива в края на историята му. Но Haytham се оказва шпионин на Тамплиерите. Той привлича Чарл Лий, който по-късно е отговорен за убийството на майката на Конър. След като майката умира, Конър е обучен в тайните на Убийците от Ейхил Дейвънпорт.

Тогава той помага на Континенталната Армия да спре различни планове на Тамплиерите по време на Американската Революция. Тогава Конър се сблъсква и с баща си Haytham, убивайки го, когато разбира за миналото му на Тамплиер. Конър убива също и Чарл Лий, защото е убил майка му, и взима амулета му. Джуно се появява и казва на Конър да зарови амулета.

В модерни дни Дезмънд разравя амулета, който е и ключът, който им трябва да отворят вътрешната врата. Контролен панел се появява и Джуно казва на Дезмънд да го докосне, за да спре соларното изригване. Но точно тогава Минерва, Предшественикът от първата игра, се появява и казва на Дезмънд, че докосвайки сферата, ще спре изригването, но също така ще пусне Джуно в реалния свят, което може да е още по-голяма заплаха за човечеството. Оказва се, че Предшествениците са роби на Джуно.

След спор, Дезмънд решава да спре соларното изригване, но умира, докато го прави. Джуно е освободена и казва, че е време да свърши работата си. Което е супер. Направо супер, Ubisoft! Пет игри с Дезмънд като протагонист, но всичко, което успява да постигне, преди да умре, е да поддържа расата ни жива, за да може да бъде поробена отново. Фантастично радвам се, че посветих толкова години от живота си на този франчайз!

Assasin’s Creed 4: Black Flag (2013)

Както и да е, успяваме да се възстановим от нервите и се връщаме в света на пиратите. AC Black Flag следва историята на Едуард Кенуей, баща на Хейтъм Кенуей и дядо на Конър. След като Дезмънд си е отишъл, играчите поемат ролята на съвременен Абстерго агент. Абстерго сега могат да виждат спомените на хората чрез ДНК трик. Те взимат ДНК от Дезмънд веднага след смъртта му.

Играчът поема ролята на изследовател от Абстерго, който е пратен в миналото чрез ДНК на Дезмънд, за да изследва историята на Едуард Кенуей. Историята е в Карибите и съдържа изследване на островите с кораб. Както знаем, Абстерго е лицето на модерните Тамплиери и те използват Едуард Кенуей, за да открият Обсерваторията на Първата Цивилизация. Обсерваторията позволява всеки в света да бъде наблюдаван чрез кръвна проба.

Във времето на Кенуей има Тамплиери, които искат да използват тази способност, за да изнудват световните лидери. За да я открият, те трябва да намерят „Sage”, който по-късно е идентифициран като Бартоломей Робъртс. Робъртс е единственият, който знае местоположението на Обсерваторията. Кенуей и играчът намират Робъртс, работейки с екипажите на много известни исторически пирати по пътя.

Кенуей и Робъртс откриват Обсерваторията и взимат източника й на енергия, но тогава Кенуей е предаден от Робъртс. Едуард е затворен, но бяга с помощта на Ах Табай, Ментор на Убийците, и Едуард официално се присъединява към ордена. Кенуей настига и се сблъсква Робъртс и Тамплиерите, взима артефакта и го затваря в Обсерваторията.

Връщайки се в модерни дни, играчът се свързва с Джон, който е IT мениджър на Абстерго. Джон допуска, че Абстерго е повече от това, което показва, и играчът е принуден да хакне системите за сигурност, като прехвърля информацията на старите приятели на Дезмънд – Шон Хестингс и Ребека Крейн. Докато Абстерго влиза в най-висок режим на сигурност, Джон позволява на играча да влезе директно в Анимус, което позволява на старата ни позната Джуно да се появи.

Разкрива се, че “Sage”е човешкото прераждане на Aita, член на Първата Цивилизация и, чакайте… съпруг на Джуно (малко на шуробаджанащина взе да прилича, БГ следа maybe?). Разкрива се, че и Джон е модерното прераждане на “Sage”, опитвайки се да възкреси Джуно и жена му в модерния свят чрез обсебване тялото на играча. Но Джуно не е толкова силна, за да влезе в тялото на човек. С проваления си план, Sage се опитва да убие играча, но е убит от охраната на Абстерго, която смята, че Джон е хакнал системата.

Sage, като Робъртс, признава на Кенуей, че мрази Убийците и Тамплиерите и ще използва която и да е група, за да постигне целите си. Играчът е намерен от Убийците, които продължават да вършат работата си.

(Бел. ред. Аз оставам страшно объркан каква е работата със Sage и ще имаме ли богове сред нас или не?)

Очаквайте и третата, последна част от историята на Assassin’s Creed.

Специални благодарности на фейсбук групата PlayStation Network – Bulgaria!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Дяков