историята на Assassin's Creed

Историята на Assassin’s Creed, част първа.

От 2007, Assassins Creed сериите станаха главен елемент на модерния гейминг. С уникалната си свобода на движение и отворен свят, покриващ множество велики моменти от историята, не е чудно как този франчайз успява да поддържа мястото си в ААА гейминга досега. Не само успява да задържи вниманието на публиката вече 10 години, но успява да го прави дори и с първите си издания. Въпреки че някои хора смятат, че сериите станаха скучни с издания всяка година, играта дава възможност да играете с кеф игрите, излезли през годините. Освен това, ние се чувстваме длъжни да ви представим историята на Assassin’s Creed! Ще направим това в няколко части, обхващащи всичкит заглавия през годините. Започваме с първа част.

Да разгледаме историята на Assassin’s Creedпреди да започнете най-новата игра.

Ако мислите да вземете Assassin’s Creed Origins като ваша първа AC игра, ще си направите лоша услуга. Франчайзаът има девет издания, представящи едни от най-епичните моменти от историята. С толкова много подробности и времеви линии, както и герои за игране, е почти невъзможно да се запознаете директно с нещата. Но няма страшно – ще се опитаме да Ви запознаем с основните истории на игрите от серията, излезли до момента, които са най-важни.

Assassin’s Creed (2007)

Дезмънд Майлс е с много кофти късмет. Работи като барман в модерните времена, но животът му ще стане доста по-интересен. Той е заловен от организация, наречена Абстерго и след това сложен в машина, наречена Анимус, която позволява на Дезмънд да пътува във времето. Е, поне нещо такова. Дезмънд физически не напуска машината-затвор, но съзнанието му е способно да се свърже с убиец от Третия кръстоносен поход, казващ се Алтаир.

Дезмънд всъщност е наследник на Алтаир, което му позволява да изпита миналото на неговия прародител. Алтаир скача от сграда на сграда, опитвайки се да спре Робер дьо Сабле, който пък се опитва да се сдобие с Piece of Eden. Всъщност научихме от франчайза, че Piece of Eden е артефакт, който е използван от Първата Цивилизация за контрол над хората. Действието му ги кара да работят като роби. Тези хора, познати като „Предшествениците“, са първите същества, наричащи Земята свой дом. Те създали човешката раса и Pieces of Eden, за да могат да контролират създанията си. Хората виждали тези същества като богове.

Но нека не се отплесваме! Работата на Алтаир в първата игра е да спре лошия да се сдобие с Piece of Eden! Той избива много рицари Тамплиери по пътя си, с цел да се закълне и да стане част от „Братството“ на Убийците. Алтаир успява да убие Сабле, но научава за друг тамплиер, казващ се Ал Муалим. Това е менторът на Алтаир, както и лидер на Убийците, а на всичкото отгоре и държи Piece of Eden. Алтаир го намира и убива, защото е готин – а готините трепят лошите. Вземайки Piece of Eden, Алтаир се досеща, че по света има пръснати много други артефакти от миналото.

Тъкмо нещата започват да се оправят, и Дезмънд е изкаран от Анимус от жена наиме Люси Стилман. Тя е тайна „къртица“ в организацията, отвлякла Дезмънд. Тя му обяснява, че е твърде важен, както и че всички спомени, които е видял, могат да предизвикат края на света(тм).

Assasin’s Creed 2 (2009)

Дезмънд и Люси бягат от затвора на Дезмънд. Дезмънд проправя пътя си навън с бой благодарение на уменията, придобити от Анимус. Двойката се среща с приятелите на Люси от съпротивата, които съвсем случайно също имат техен си Анимус, което е съвсем в реда на нещата (вие да нямате един в хола?). Дезмънд сменя един Ад с друг, но този път доброволно се мята в миналото – сега в съзнанието на убиец, казващ се Ezio Auditore de Firenze. Този образ е живял и умрял по време на италианския Ренесанс.

Започваме историята с Ezio, гледайки как баща му и братята му са несправедливо екзекутирани. Изглежда предшествениците на Дезмънд са видели бая зор. Ezio се кълне да отмъсти, което го повежда по пътя на Убийците. Срещаме се с много познати исторически личности – Леонардо да Винчи  – него го срещаме, когато Ezio започва да отмъщава на Тамплиерите. Piece of Eden отново се появява, а Ezio научава, че е в ръцете на човек с името Борджия.

Десетилетие минава – Ezio мачка лошите, приближавайки се до своята цел. Установява, че Борджия е станал Папа. Което е супер, защото изглежда, че ще е много лесно да се промъкне и да си уреди среща с шантавия Папа, нали така? Ezio успява и научава, че Борджия притежава не едно, а две Pieces of Eden под формата на жезъл и ябълка.

Ezio влиза в юмручен бой с Папата! Помислете само колко интересно би изглеждало. Ezio използва Pieces of Eden, за да отключи тайна стая, където среща същество с името Минерва, което е свързано с Предшествениците (тях ги споменахме по-горе). Минерва позволява на Ezio да се свърже с Дезмънд директно. Дезмънд отново е предупреден, че той е ключът към предотвратяването на „Краят на Света“! Точно тогава Абстерго атакува. Те разкриват скривалището на Дезмънд, принуждавайки него и другите да бягат.

Очаквайте част втора от историята на Assassin’s Creed!

Специални благодарности на фейсбук групата PlayStation Network – Bulgaria!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Дяков