Assassin’s Creed: Mirage – новото попълнение

Assassin’s Creed: Mirage – несъмнено изненада за феновете на поредицата за Ордена на асасините. С новата игра на Ubisoft се връщаме към историята за тайното общество, наречено Орденът на тихите убийци. Последните места, които видяхме благодарение на франчайза, бяха Древна Гърция (от 431  до 422 г. пр. хр.). След нея беше ред на Египет в периода от 49  до 44 г. пр. хр. Последен беше викингският период в Англия от 872 до 878 г. Предстоящата игра ще се развива в 9-ти век, 20 години преди Assassin’s Creed: Valhalla и ще разкрие историята на опитен уличен крадец Basim Ibn Is’haq, който се превръща в изкусен убиец, спотайващ се в сенките, търсещ отговори и справедливост.

Геймплей

Последните 3 заглавия от поредицата се открояват с RPG елементи. Друг фактор, по който се различават е, че нямат връзка помежду си. Предстоящата игра се отличава с факта, че тя се връща към корените на първите игри от рода Assassin’s Creed. Именно: линейна история, по-малко свободни избори и много повече потайност, паркур и бойни техники. Новата игра няма да бъде с огромна карта, както предишните 3 игри. Тя ще се развива в Багдад, който е разделен на 4 различни области.

От Ubisoft информираха, че играчите ще могат да пътуват до Alamut, дома на асасините, който по това време се строи. В новото допълнение към франчайза ще може да изпробвате много нови механики. Поставяне на капани, повече методи за разсейване и още много други. Важно е да отбележим, че за разлика от последните 3 игри на компанията, изборите, които прави играчът по време на историята на Assassin’s Creed: Mirage ще бъдат сравнително по-малко.Assassin's Creed: Mirage оригинална снимка от Ubisoft

Дата на излизане

След световната премиера на трейлъра на играта все още няма информация за точната дата, но за момента можем да се надяваме най-рано в средата на 2023 година да бъде пусната на пазара. Ако искате да я поръчате предварително, може да го направите от официалния сайт на Ubisoft, а цената на стандартната версия към днешна дата е очарователните 49,99 щатски долара, вместо очакваните 59,99 долара. Естествено за хората, които искат да имат повече луксозни предмети и награди, цената за колекционерската версия достига 149,99 долара. Хората с предварителна поръчка на заглавието получават и достъп до допълнителен куест, „The Forty Thieves“.

Какъв хардуер ще ни е нужен?

Играта ще излезе за игровите конзоли от ново поколение PS5, Xbox Series X, Xbox One. От компанията потвърдиха, че ще бъде достъпна и за PS4. Ако обаче нямате конзола и играете на компютър, то тогава ще може да я вземете през Epic Games или чрез онлайн магазина на разработчика. За момента няма официална информация от Ubisoft какви са изискванията за PC. Предполага се, че в минималните изисквания може да очакваме да видим видеокарта от калибъра на GTX 970, но това е непотвърдена информация към момента.

Assassin’s Creed: Mirage

е играта, която ние с голям интерес ще следим от близо, за да може ние първи да Ви информираме с доказана и достоверна информация. Ако за пръв път чувате за тази поредица и искате да научите още интересни факти за нея, нейните герои и какво се крие зад нейната грабваща история, то тогава силно ви препоръчваме да прочетете част първа от историята на Assassin’s Creed, след нея втората част, а за финал и кои са доказаните убийства пресъздадени в игрите на Ubisoft. Ако искате да сте в час с всички интересни новини от света на игрите, може да се присъедините към нашата официална фейсбук група, ГеймингЗона, очакваме Ви!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.