Outbreak

Извънземна инвазия в Rainbow 6 Siege: Outbreak

Малко по малко завесата над заразеното градче Truth or Consequences в Ню Мексико започва да се вдига и да ни разкрива все повече какво, по дяволите, се случва там. Снощи от Ubisoft ни представиха поредния тийзър на операция Outbreak. Там ни посрещат група уплашени членове на S.W.A.T., които водят престрелка с непознат противник. Тук таме пробягват странни силуети и честно казано, хем нямаме търпение да разберем на кого принадлежат, хем не искаме да ги срещаме без вярното си пушкало и безкрайни муниции под ръка. Щото доколкото сме чували, тея момчета лесно се не плашат. Както ви разказахме предишния път, федералните са първи на мястото на събитието, а сега се оказва, че ги ръководи не кой да е, а върховният хищник в Rainbow 6 Siege – Елиза „Ash“ Коен. Oh boy!

"Прати ми Термит, Док и ще ми трябва и един от руснаците. После ще ти обясня."
„Прати ми Термит, Док, освен това ще ми трябва и един от руснаците. После ще ти обясня.“

От студиото продължават да ни намекват за сериозна човешка намеса в нечовешките събития. Коен споменава, че няма правомощия да действа в ситуацията и приканва този, с когото говори: „Кажи им да отпуснат малко въжето, не ние сме врага тук. Това не е терористична заплаха, но все пак имат нужда от нас“. Демек, Six иска да помогне, но някой нещо се дърпа. Защо обаче, предстои да разберем. Трейлърът разкрива доста повече информация, отколкото може да се възприеме на пръв поглед. Въпросният пръв поглед обаче съдържа три много основни съставки – мрачна атмосфера, кофти противник и, разбира се, Ash. Какво повече му трябва на човек? Е, очевидно на нея ѝ трябва вярното ѝ другарче от S.W.A.T. – Thermite. Той пък… чакай малко…

Кой ще се бори с пандемията?

Асене, върни малко и дай на каданс! Тук идва и първият интересен детайл в трейлъра. Ако четем официалния пост в блога на играта (пък ние го четем, много ясно), там са изброени операторите, които ще участват в операцията. Оператори, операция… то е ясно, кръв ще се лее. И това са: двамата нови членове на Six (CBRN), Smoke, Ying, Buck, Kapkan, Ash, Doc, Tachanka, Glaz и Recruit. Забелязвате ли да липсва някой? Термит се е скрил явно в някой мравуняк, защото ние четохме списъка десет пъти и не видяхме името му сред изброените. Случайност? Не мисля!

Според нас, има два варианта. Вариант едно: експертът по експлозивите ще участва в операцията, въпреки че не е изрично посочен. Това пък логично води до въпроса – ще има ли и други? Sledge? Вариант две: ролята му ще е ограничена до NPC, което ще има участие в историята. Например – ще трябва да го защитаваме, докато взриви нещо си, или друго подобно действие.

Интересно, дали фенерчетата ще бъдат част от играта?
Интересно, дали фенерчетата ще бъдат част от играта?

Следващ въпрос. Кой е „един от руснаците“? В списъка с участниците в мисията липсва само едно име – Fuze. Според слуховете, които ви споделихме предния път, една от трите мисии е спасяване на заложник. Ако това се окаже вярно… Все пак всички знаем, че никоя спасителна операция не може да премине успешно без Fuze!!! И все пак, „гадаете, колега, гадаете“! Логично обяснение е да става въпрос и за новата дама, която се присъединява към Шест. Все пак нейното умение е свързано с лекуване, а пък ние ще се борим с епидемия. Но пък това е по-скучното обяснение. Ще поживеем – ще видим.

Милиони ще умрат

„Преди няколко дни, мистериозна космическа капсула се разбива в малко градче в Ню Мексико. Оказва се, че тя пренася неизвестен паразит, наречен Apex, който поразява града и превръща жителите му в чудовища. Ограничената зона е единственото безопасно място, но не задълго. Ако паразитът напусне границите на карантината, ще доведе до глобална катастрофа. Милиони ще загинат. Мисията на Rainbow е да щурмува заразения град и да унищожи паразита, преди това да се случи.“

Това ни разказват от Ubisoft. Общо взето, звучи като познатата схема – изтреби лошите до крак и се омитай по най-бързия начин.

Чакай малко! Къде каза, че ще ходим?

За щастие, вече имаме и малко подробности около самата опеарция. Ние се надявахме действието да се развива в някой типичен южняшки бар. Да пийнем текила, да се скараме с новодошлите пришълци, па да си спретнем един ‘убав кютек, както си му е реда. Ама нейсе! Не само, че няма да се бием в бар, ами и дори няма да е на едно място. Ще трябва да обикаляме три различни територии. ТРИ!!! И те, на всичкото отгоре, са „по-големи и по-открити“ от познатите ни досега карти. Е, хубава работа! Чакай пак да прегледаме списъка с операторите… така… така… а-ха! Ето го. Тачанка. Ще карате нашия Господ Бог и Спасител на човечеството да обикаля пеша из пущинаците? Тея хора не са в ред! Ако не друго, поне от студиото ни обещават да има достатъчно неща за разрушаване. Е, щом се налага.

И там к’во?

Там ще ни чакат, и не само ще ни чакат, ами и ще ни гонят, пет вида противници. От експлоадиращи изчадия до огромни грозотии, тези бронирани създания няма да се поколебаят да минат през стени, за да стигнат до нас. Така описват заплахата, с която ще се срещнем в Outbreak. Е, добре де, „грозотии“ си го добавихме ние. Засега само толкова е известно за мишените, по които ще пуцаме съвсем скоро. Операцията ще има две нива на трудност – Normal и Pandemic. Разработчиците ни обещават сериозно предизвикателство на втората трудност и намекват, че понякога тихото промъкване през страничната врата е по-добрият вариант. Може би пък най-накрая ще има полезно приложение за заглушителите. А дано!

Операция Outbreak пристига при нас на 20-ти февруари и ще си кибичи на тестовите сървъри до официалния релийз на 6-ти март. Това означава PC MASTER RACE, брато, защото TTS-a е само за PC (sorry, console peasants). Шегата настрана, това са още две седмици Outbreak за PC играчите. Накрая ви оставяме насаме с новия трейлър на Operation Outbreak.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тонислав Атанасов

Завършил съм специалност "Право" в СУ "Климент Охридски". Близо 7 години се занимавах с корпоративно обслужване в IT сектора, но в началото на 2015-та направих рязък завой в кариерното си развитие. Понастоящем се занимавам с уеб разработка. Понякога съм много забавен! През другото време обичам да чета, да слушам музика и да спортувам. Играя баскетбол и се занимавам със спортна стрелба с лък. Фен съм на компютърните игри и на Чикаго Булс. Обичам да готвя. И имам мега яката котка :D