Hearthstone Global Games Bulgaria

Интервю с българския отбор по Hearthstone (Част 2)

Както ви обещахме, днес публикуваме и втората част от интервюто с отбора на България – SilentStorm, GolemPichaga, BestUdyrEU и MorGalad. В момента те са на първо място в група А на Hearthstone Global Games и на 7-и юни ще играят последния си мач срещу Бразилия. Въпреки това те вече са класирани за следващата фаза, където ще се борят с 24-те най-добри отбора в света за награден фонд от 300 000 долара.

 

Какво е чувството да си водач в група А на най-престижния интернационален турнир по Hearthstone?

Петър „SilentStorm“ Радев: Чувството е страхотно. Подкрепата на всички е невероятна. Самата възможност за играчи като нас да се изправят срещу познати имена и да се докажат, е неповторима и се опитваме да се възползваме от нея докрай.

Владимир „GolemPichaga“ Дилков: Определено е приятно, винаги е хубаво трудът да се отплаща.

Калоян „BestUdyrEU“ Петков: Честно казано, не очаквах да се представим толкова добре и съм приятно изненадан от качествата на нашия отбор. FeelsGoodMan

Момчил „MorGalad“ Киряков: Съчетание от гордост, задоволство и приятна изненада. Считам, че в нашата група са два от отборите с претенции да спечелят целия турнир – Швеция и Китай. Победите над тях и водачеството в групата означават, че за нас от тук нататък всичко е постижимо в този турнир.

Кои опоненти ви изненадаха и кои бяхте разгадали от игла до конец?

Петър „SilentStorm“ Радев: Като отбор разучаваме всеки един от опонентите си – какъв е стилът му на игра, какви тестета предпочита да играе и какво е играл по-рано в турнира. Спрямо това определяме какво ще играем всеки път и се радвам, че имаме широк рейндж от тестета и класове, които всеки от нас може да играе, и това ни помага при мачовете. Не бих казал, че някой ни е изненадал. Единствено Индонезия имаха шанс при уцелването на мачъпите и късмет в отделни игри.

Владимир „GolemPichaga“ Дилков: Определено ни изненадаха индонезийците, които успяха да ни каунтър-пикнат в първите три игри, а в четвъртата безумно лошият дроу ни издъни. Изборите на декове на Швеция и Китай бяха доста очевидни.

Калоян „BestUdyrEU“ Петков: Горе-долу всичко беше ясно и по план, но с индонезийците, които ни нът-дроунаха, просто нямаше какво да направим. FeelsBadMan

Момчил „MorGalad“ Киряков: Срещу Швейцария и Индонезия още не бяхме сработени достатъчно добре и докато първите бяха доста по-слаби от нас и успяхме да ги победим без особено усилие, индонезийският отбор ни удари шамар, който ни върна в реалността. Най-добре си свършихме работата за мачовете с Швеция и Китай – това си пролича и от резултата. Срещу шведите буквално знаехме всеки дек, който ще пикнат, и успяхме да ги контрираме изцяло (само неувереността ни с Priest тогава ни попречи да направим правилния пик и за първата игра и да си улесним мача). Срещу Китай нещата се повториха, като тук резултатът беше още по-категоричен в наша полза, защото опонентите ни не подходиха достатъчно сериозно към мача.

Какви са очакванията ви за последната игра от груповата фаза срещу отбора на Бразилия?

Петър „SilentStorm“ Радев: Очаквам да ги победим без изненади. Дори да не стане така, не мисля, че това може да повлияе негативно на отбора, а ще ни мотивира още повече.

Владимир „GolemPichaga“ Дилков: Последната игра е възможно да е определяща за тях, но искаме да я спечелим, за да се докажем още повече като отбор, дори и да излизаме от групите без нея.

Калоян „BestUdyrEU“ Петков: Тъй като не сме под никакво напрежение, имаме място за отдих, но това не означава, че няма да ги отупаме.

Момчил „MorGalad“ Киряков: Оказа се, че тази игра няма никакво значение за нас в турнира, защото към този момент сме класирани на 100%, а позицията ни в групата няма значение за сийдването в следващата фаза. Въпреки това в отбора сме единодушни, че ще играем, за да победим. Всички членове сме неизвестни на световната сцена и сме амбицирани да докажем, че класирането ни не е плод на случайност. Най-добрият начин да направим това е да бием всеки опонент, с когото играем, без значение колко важно е това за турнира. Ето защо на 7-и юни ще излезем максимално мотивирани за успех.

Какво е нужно, за да вземете първото място в турнира и да направите България най-добрата нация по Hearthstone?

Петър „SilentStorm“ Радев: Нужно е да запазим добрата си игра и всеотдайност. Ако продължаваме така, няма да се учудя да стигнем и много далеч. Разбира се, трябва ни и известна доза късмет.

Владимир „GolemPichaga“ Дилков: Нужна е пълна отдаденост, отговорност, правилно разпределяне на задачите и малко късмет, разбира се.

Калоян „BestUdyrEU“ Петков: Разучаване на метата и опонентите ни, но най-вече практикуването на нашите знания за играта. Нът-дроуът също помага.

Момчил „MorGalad“ Киряков: Не искам да звуча песимистично, но тук съм длъжен да кажа нещо важно. Никой от нас не е професионален играч на Hearthstone. Ние, четиримата, трябва да разпределяме времето си между задълженията, които имаме в живота, и любимата си игра. Това е така, защото, за съжаление, в условията на родната реалност професия „геймър“ е по-скоро невъзможна. От друга страна, с напредването на турнира срещу нас ще застават все по-често отбори, съставени от хора, които „работят“ Hearthstone по 10 – 12 часа в денонощието и са стимулирани по всякакви начини да организират целия си живот около играта. Колкото и уикенди и безсънни нощи да отделим, няма как да кажем, че нашият старт е равен на техния. Това, което зависи от нас, ще го направим, за да се развява победоносно българското знаме във всеки мач, но не е лошо да си припомним и реалността, в която живеем. Иска ми се да вярвам, че има и други хора, освен нас, четиримата, които са готови да направят нужното, за да бъде България една от най-добрите, а защо не и най-добрата нация по Hearthstone. Мисля, че аз, Пешо, Владо и Коко показахме, че това е постижимо, даже и при неравните условия, в които сме поставени.

Кажете нещо на българската публика, която ви подкрепя в турнира и извън него.

Петър „SilentStorm“ Радев: Много благодаря на всички за подкрепата, тя е изключително важна за нас и се надяваме да ви радваме с победи!

Владимир „GolemPichaga“ Дилков: Много съм благодарен за предоставената възможност, радвам се на голямата подкрепа от цялото комюнити.

Калоян „BestUdyrEU“ Петков: Обичам Слави Трифонов!!!

Момчил „MorGalad“ Киряков: Благодаря на всички, които ни подкрепят – без значение дали е на стрийма по време на самите игри, със съвети и окуражителни коментари във Фейсбук или при лична комуникация! Радостта и ентусиазмът, които изпитвате и демонстрирате, са много важни за нас и ни мотивират да даваме 110% от себе си, за да не ви разочароваме!

Ако сте пропуснали първото интервю, можете да го прочетете тук.

Да пожелаем и ние успех на нашите момчета и да следим тяхното приключение в Hearthstone Global Games заедно. Мачкайте, момчета!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Богданов

Гейминг познавач, любител на електронни спортове, вдъхновен писател, аматьор музикант, красив левент, саркастичен циник, ужасен човек. "Той нямаше нищо, но като се замислиш и това е нещо. За това му взех и него." Намерете ме на http://ogrecast.com