играта snake отворена на нокиа 3310
snake for nokia 3310

Snake на Gameloft за Nokia 3310

Nokia 3310 се завръща през 2017. Носталгиците имат още един повод за ликуване. Култовият телефон върви с емблематичната за близкото минало игра Snake. Новата версия е разработена от Gameloft.

Тазгодишният фокус не е безкрайният режим на игра, към който всички бяха свикнали. Макар и версията да не е съвсем като популярния оригинал, новият Snake е не по-малко пристрастяващ.

Въведени са нива, които могат да се отключват, бонуси и табла с резултати и класиране. Влечугото е доста по-дебело, плодовете са по-едри. Всяка изядена ябълка увеличава дължината на змията. Има и бомби, които доста приличат на тях. Поглъщането им води до незабавна смърт. Магнити привличат ябълките и са полезни в моментите, когато те са зад стени. Multipliers увеличават броя точки и дължината в 2 или 4 пъти. Тя се регулира с ножици. Не са предвидени и superbugs с брояч в този вариант на играта.

Нивата са последователност от предизвикателства. Всяко ниво е с три степени на трудност. Всяко преодоляно ниво носи медал на змията. Някои нива изискват определен брой медали, за да бъдат завършени. Смисълът на играта е не само в окичването с всички медали за всяко ниво. Има класиране за отделните нива и сложност и те могат да се преминават за подобряване на резултата в точки.

Предизвикателствата са три типа:

  • Времево – събират се максимален брой ябълки за ограничено време.
  • Хоризонтално – змията се промъква през различни препятствия, за да се добере до изхода. Нужно е да се съберат определен брой плодове, за да се отворят вратите, позволяващи преминаването.
  • Змия срещу змия – лимитирано по време съревнование по нагъване на ябълки между „нашата“ змия и нейна посестрима.

Възможни са различни варианти за управление на змията. Възможностите за скорост, остри завои и плавни движения зависят от избора на контролен режим.

Картина и звук

Предвидени са девет цветови гами. Променя се само цветът на змията. Няма плъзгач за регулация на звука. Той може да бъде само включен или изключен.

Версията на Snake, представена от Gameloft е свежа и забавна. Leaderboards позволяват връщане към нивото с цел подобряване на резултата. Играта изисква доста внимание и прецизност, особено на по-горните нива.

Източник: Tech2

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Веско Тодоров