Hearthstone – новият експанжън „The WitchWood“

По-рано този месец си говорихме за приближаващата Година на Гарвана, чийто официален старт ще даде първия нов експанжън за 2018 година. А от началото на тази седмица вече знаем и неговото име – The WitchWood.

The WitchWood – Какво знаем?

Нови ключови думи

С началото на нашето приключение в омагьосаните гори на The WitchWood, ще можем да се възползваме от двете нови ключови думи-механики – Echo и Rush. Echo функционира приблизително като умението на Valeera the Hollow, но с тази разлика, че копието от карти с този ефект ще получавате едва след като ги изиграете. Освен това, в зависимост от стойността на картата и наличната ви мана, бихте могли да я изиграете няколко пъти подред за един ход. Другата нова ключова дума – Rush – представлява, да речем, по-малко агресивна версия на Charge. Или с други думи – ще можете да атакувате в същия ход, в който изиграете картата, но единствено противникови миниъни.

Hearthstone - The Witchwood echo and rush

Нови декбилдинг стратегии

С наближаващата ни раздяла с дековете, които не съдържат повторения, възможностите да построим дек, организиран около ефекта на определена карта, изглеждаха доста ограничени. И докато трите принца от Knights of the Frozen Throne, с които все още разполагаме, искат от нас само да се лишим от карти на стойност 2, 3 или 4 мана, то две от показаните нови неутрални легендарни карти значително вдигат залозите.

Hearthstone - The Witchwood echo and rush

Друго интересно при тях е, че ефектите им се активират със самото стартиране на играта, а не чак след изиграването им. И докато при принцовете има риск да се окажат на дъното на тестето, то с Genn Greymane и Baku the Mooneater ще можем да се възползваме напълно от ефектите им, без да се тревожим къде в тестето ни се намират.

Нов PvE мод

Тематично за The WitchWood, новият PvE мод е Monster Hunt. Подобно на Dungeon Run, и тук ще се изправим срещу редица босове, постепенно изграждайки тестето си след всяка победа. Любопитната разлика е, че вместо с познатите ни класове, срещу чудовищата ще се изправим в ролята на четири нови героя.

Hearthstone - The Witchwood Monster Hunt

Кога?

Засега липсва конкретна дата за излизането на The WitchWood, но знаем със сигурност, че ще се случи през Април. Закупилите предварително лимитираната оферта пакети с карти ще забележат в клиента на играта, че се очаква да бъдат достъпни средата на Април. Като става дума за лимитирани оферти, The WitchWood се явява най-щедрият експанжън досега, като срещу стандартната pre-order цена от €49.99 ще получим цели 70 пакета карти.

За всичко това и повече можете да чуете и лично от Бен и компания по време на тяхното собствено приключение из омагьосаните гори на The WitchWood.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Иванов