Начало / Гейминг / Hearthstone – Годината на Гарвана долита
Hearthstone - Year of the Raven - Годината на Гарвана

Hearthstone – Годината на Гарвана долита

Както вероятно знаете, годишните цикли в Hearthstone носят имената на съзвездия от вечерното небе на Азерот.  Сбогуването със старата година и посрещането на новата винаги е споходено от смесени емоции. Раздялата с любими карти и декове никога не е лесна, но пък вълнението, което новото и непознатото носят, напълно компенсира негативните чувства. И така, този път идва ред да се сбогуваме с Годината на Мамута, като на нейно място да привестваме Годината на Гарвана. Освен с подразбиращите се нови експанжъни и ротация в стандарт формата, Годината на Гарвана носи и няколко други свежи изненади.

Hearthstone - Year of the Raven

Новият стандарт

Следвайки традицията, с пристигането на първия Hearthstone експанжън за новата година, започва и новата ротация в стандарт формата. Тази година ни напускат Whispers of the Old Gods, One Night in Karazhan и Mean Streets of Gadgetzan.

И макар и все още да нямаме името на първия експанжън от Годината на Гарвана, от Blizzard имаха добрината да ни подскажат какво можем да очакваме. Предположения?

Hearthstone - Year of the Raven

Новите членове на Залата на Славата

Тази година всички легендарни карти изпускат въздишка на облекчение, разминавайки се с членство в Залата на Славата. Но макар и нелегендарни в рядкостта си, новите членове на залата са повече от заслужили мястото си в нея.

Ice BlockIce Block – Не мога да си спомня някога да съм играл срещу Mage и да не съм я видял изиграна поне веднъж. Вероятно най-широко употребяваната тайна за този клас, Ice Block заслужено хваща окото на Blizzard като подходящ кандидат за Залата на Славата. Сега с миграцията ѝ в wild се отваря вратичката за създаване на нови смели стратегии, които не включват фактора на сигурност, който Ice Block предлагаше.

Coldlight OracleColdlight Oracle – Този свиреп рибок се присъединява към залата по две причини. Според Blizzard, като неутрална карта, Coldlight Oracle представлява прекалено примамлив метод за теглене на карти, който застрашава класовата идентичност. Втората причина е потенциалният му „негативен“ ефект върху опонента ви. Както сме виждали неведнъж в mill декове, Оракулът е напълно способен да предизвика изблици на ярост дори в най-хладнокръвния опонент, когато картите, които така се е надявал да изиграе, започнат да горят.

Molten GiantMolten Giant – Не, не ползвам остаряла картинка. С присъединяването си към Залата на Славата и wild формата, Molten Giant ще възвърне предишната си стойност от 20 мана. Някога особено популярен в Warlock декове, Molten Giant бързо загуби чара си, когато цената му беше повишена до 25 мана. Завръщането към оригиналната му стойност е промяна, която феновете отдавна искаха да видят. Сега, макар и само в wild, ще можем отново да му се радваме.

Както и миналата година, ще можем да задържим копията си от тези карти, когато преминат в Залата на Славата, и ще получим отделно пълната им дъст стойност. Така че не бързайте да се отървате от тях все още.

По-бързи куестове

Това е една промяна, която лично аз приветствам от все сърце. С пристигането на първия експанжън от Годината на Гарвана, изискванията за всички куестове ще бъдат намалени, ускорявайки времето за завършването им. Освен това, всички куестове, които досега награждаваха 40 злато, вече ще ни носят по 50. Например:

  • Only the Mighty – Стара версия: изиграйте 20 миниъна, които струват 5 или повече мана, награда: 40 злато.
  • Only the Mighty – Нова версия: изиграйте 12 миниъна, които струват 5 или повече мана, награда: 50 злато.

Промяната в изискванията за завършване ще афектират и куестовете, които и досега награждаваха с 50 или повече злато, но самата награда ще остане непроменена. Куестове, които изискват изиграването на само 1 игра, като „Play a Friend„, ще останат непроменени.

Hearthstone

Нов метод за създаване на турнири

От Blizzard усърдно работят по функционалност за организиране на турнири и Fireside Gatherings –  директно от клиента на играта! Очаква се, че ще имаме възможност да създадем турнир по свой вкус и да поканим познати и приятели в него, като функционалността сама ще отговаря за мачмейкинга и проверяване валидността на дековете.

Бета тестът би трябвало да започне в средата на годината, като с помощта на обратната връзка от Hearthstone обществото, Blizzard очакват функционалността постепенно да достигне пълния си потенциал.

Hearthstone: Lunara

Нов Друид Герой

Хората, на които им е дотегнал гласът на добрия стар Малфурион, че и всички останали, ще се зарадват на възможността да се сдобият с нов герой за Друид класа. И това е не кой да е, а Лунара – най-възрастната щерка на деми-бога Ценариус.

Ако искате да знаете повече за историята на Лунара, можете да я потърсите тук. А ако просто се чудите през какви огнени обръчи ще трябва да скачате този път, за да се сдобиете с нея, то не бойте се. За разлика от Немзи и Тиранде, Лунара следва примера на Майев и ще се присъедини към колекциите ни само срещу 10 победи в стандарт формата. Разбира се, едва след излизането на следващия експанжън.

Всичко това и малко повече, на фона на епична музика, можете да чуете и лично от Бен Броуд.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Иван Иванов