Начало / Гейминг / Hearthstone: Kobolds & Catacombs с точна дата на излизане
Hearthstone - Kobolds & Catacombs

Hearthstone: Kobolds & Catacombs с точна дата на излизане

Hearthstone: Kobolds & Catacombs

Обявеният на тазгодишния Blizzcon предстоящ експанжън на Hearthstone – Kobolds & Catacombs, ще пристигне при нас на 7-ми Декември в Американския регион и по всяка вероятност в ранните часове на 8-ми декември в Европа. Експанжънът ще се състои от сет от 135 нови карти, нов безплатен PvE мод и новата Recruit механика. С Kobolds & Catacombs също така идват и цели 9 класови оръжия, всяко със свой уникален ефект.

Kobolds & Catacombs и зората на нова мета в Hearthstone

Като трети и последен експанжън за Годината на Мамута, Kobolds & Catacombs предвещава големи промени в Standard формата на Hearthstone. С първия експанжън на 2018, всички карти от Whispers of the Old Gods, One Night in Karazhan и Mean Streets of Gadgetzan ще преминат в Wild формата, отваряйки място за нови интересни декове и стратегии. Но докато се случи това, ще можем да се порадваме на вече утвърдените фаворити в комбинация с екплозивната коболдска изобретателност.

Както и с предишни експанжъни, и този път от Blizzard разкриваха по някоя и друга карта в седмиците от Blizzcon насам. От видяното досега, можем спокойно да заключим, че ни предстои една доста интересна година на Hearthstone. Потенциалът за експлозивни ходове и резки обрати е може би по-висок от всякога. Метата, разбира се, ще се фокусира върху най-краткия и статистически сигурен път до победата, но и за всички любители на по-нестандартните декове забавлението е гарантирано. Представете си например как призовавате Al’Akir the Windlord на пети ход! Или пък ако се чувствате сигурен в позицията си – да дадете два поредни хода на опонента си. А защо пъх не и да хвърлите заровете и да опитате късмета си с Deck of Wonders.

Hearthstone, Kobolds & Catacombs

Recruit a minion – Y’Shaarj, Rage Unbound във всеки дек

Новата Recruit механика ще работи точно както добре познатия ни член на триото стари богове – Y’Shaarj. Всяка карта с този текст ще изважда на полето миниън директно от дека ви. Някои карти са с по-специфични условия за естеството на миниъна, докато при други те действат на случаен принцип.

Hearthstone, Kobolds & Catacombs, Recruit a minion

Dungeon Run – новото лице на Hearthstone сингълплей-а

В свое интервю от миналия месец, Ben Thompson и Peter Whalen – членове на любимия ни Team 5 – споделят своите планове за следващата година. Освен очакваните 3 нови експанжъна, всеки ще бъде съпроводен със свои PvE мисии. Основната разлика с настоящия формат на сингълплейър адвенчърите е, че ще награждават играчите с пакове карти, вместо с конкретни карти, които впоследствие се превръщат в задължителна част от някои мета декове. С това целят и да избегнат концентрирането на прекалено много силни карти в сингълплейър предизвикателства, с които някои играчи биха се затруднили.

Какво точно се крие в бъдещето и дали ще ни хареса, не знаем. Но Dungeon Run се очертава като едно от най-забавните сингълплейър преживявания, които сме имали в Hearthstone. С началото на всеки нов опит ще изберете клас герой, към който ще получите базов дек от 10 карти, като героят ви започва с 15 кръв. С всяка победа ще имате възможност да изберете един от три сета с по 3 тематично подбрани карти, подходящи за вашия клас. А от време на време ще можете да изберете и една от три възможни Treasure карти. Като тези три карти ще се избират на случаен принцип от общо 40 различни карти.

Hearthstone, Kobolds & Catacombs, Treasures

Всяка следваща битка ще бъде по-трудна, като за да избягате от катакомбите, ще трябва да победите 8 поредни боса, отново избрани на случаен принцип от общо 48 различни боса. Успешно завършеното бягство с всеки от деветте класа ще ви донесе Candle King кардбак, а в процеса – и множество приятни емоции.

Maximum Kobold Chaos

Ако това не ви се струва достатъчно коболдски непредсказуемо, то почакайте да се сблъскате с Cloak of Invisibility съкровището или уменията на някои от босовете в Dungeon Run. Как ви се струва двойната активация на всички battlecry или deathrattle умения за всички миниъни на борда. А защо не и двете?

От Blizzard определено са успели да уловят духа на коболдското общество и Dungeon Run определено се очертава да бъде най-предразполагащото преиграване сингълплейър съдържание в Hearthstone. От него ни дели само една „кратка“ работна седмица, а за да го дочакате безаварийно, гледайте да не пипате чужди свещи.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Иван Иванов