Hearthstone: Knights of the Frozen Throne – нов експанжън през август

Blizzard официално обявиха новия експанжън – Knights of the Frozen Throne, който ще излезе през август. Той ще добави към играта 135 нови карти, както и 2 нови механики – Lifesteal (кражба на жизнени точки) и Hero cards (герои). Също така той ще въведе и промените, за които писахме преди няколко дни в Hearthstone – сезон 40, и предстоящи промени.

Както обещаха в началото на годината, Blizzard премахват концепцията за платени самостоятелни „приключения“, които досега се редуваха с експанжъните (singleplayer предизвикателства с цена около $20 и награди – 30-40 карти, които не подлежаха на „създаване“). Започвайки с „рицарите на замразения трон“, всеки експанжън ще включва безплатни мисии-предизвикателства, както в досегашните „приключения“. Ще има 2 крила, пролог и финален бос – a като награда ще получите 3 пакета с карти.

Какви нови концепции и промени да очакваме?

Lifesteal

Картите с тази ключова дума ще добавят толкова жизнени точки към тези на играча, колкото щети са нанесли. Ще има такива създания, магии, оръжия. Например: Chillblade Champion – 3/2 същество за 4 мана, което нанася 3 точки щети и лекува за 3.

 

 

Hero Cards

Втората нова механика е концепцията за карти-герои. Изиграването им ще трансформира героя ви, променяйки умението му (Hero Power). До момента единствената разкрита такава е Deathstalker Rexxar.

 

 

За 6 мана тази карта добавя 5 броня на героя ви, нанася 2 две точки щети на всички вражески същества и променя умението на героя ви в „Build-a-Beast“ – създаване на звяр по избор (craft custom Zombeast):
При всеки ход ще можете да изберете един от три случайни звяра („beast“ карти), а след това още три. Двете избрани карти ще бъдат комбинирани, като се добавят разходите за мана, атакуващата сила, здравето и картовият текст на всеки. Например комбинирате Rat Pack с Bloodfen Raptor. За 5 мана това ще създаде 5/4 животно, което ще изпълни борда с плъхове след като умре (заради уменито на Rat Pack). И това е една сравнително безобидна комбинация, тъй като втория звяр не притежава никакви специални умения.

Картите-герои ще са легендарни, но Blizzard обещават че ще дадат безплатно една случайна такава в пролога на single-player приключението, включено в Knights of the Frozen Throne.

Други разкрити карти

Освен механиките, Blizzard разкриват и някои карти с които да илюстрират какво можем да очакваме:

Единият пример е легендарна карта  „Prince Keleseth“  – 2/2 същество за 2 мана, чийто ефект е изключително силен: Ако в тестето ви няма карти с цена 2 мана ще добави +1/+1 към атаката и живота на всички същества в тестето до края на играта. Съществата с цена 2 мана са най-често използваните и буквално „доскучават“. Тази легендарна карта ще даде мотив за създаването на нови тестета с алтернативни същества, което ще разнообрази играта.

 

Друг пример е „Shallow Gravedigger“ – 3/1 същество за 3 мана с Deathrattle способност – да добавя случайна карта с Deathrattle в ръката ви, когато умира. Тази карта, както и тематичността на самия експанжън, насочена към смъртта и немъртвите, недвусмислено подсказва, че ще има възход именно на Deathrattle механиката.

Blizzard обещават, че ще започнат да разкриват повече карти от Knights of the Frozen Throne на 24 Юли. Така че, спестявайте си паричките в играта – скоро ще ви потрябват.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.