Hearthstone - сезон 40
Hearthstone - сезон 40

Hearthstone – сезон 40, и предстоящи промени

Докато хората посрещаха July Morning, настъпи Hearthstone – сезон 40.

Heartstone сезон 40

Не са въведени промени с балансираща цел, но затова пък Blizzard потвърдиха какво ще влезе в сила в следващия expansion. Детайли около самия експанжън ще бъдат разкрити от Team 5 в петък, 7-и юли, в живо предаване.

Промените ще бъдат:

При отваряне на пакети с карти:

 1. Няма да ви се падат легендарни карти, които вече притежавате.
  Тази промяна е полезна за редовните играчи, които имат сериозен процент от легендарните карти.
  Вече ще бъде по-лесно да попълниш колекцията си. Край на раздразнението от това, да ти се падне за 3-ти път същия безполезен звяр, който да рециклираш, и нито веднъж една от 3-те карти, които ти трябват, за да си съставиш ново тесте.
 2. В първите 10 пакета, които получавате от нов експанжън, задължително ще има поне 1 легендарна карта.
  Целта? Представи си, кипи радостна еуфория и всички изпробват новите карти, механики и синергии.
  Получаваш 10 безплатни пакета и си купуваш още 10, за да се поглезиш. Отваряш ги… и не ти се пада нито една, дори смотана, легендарна карта. Усещането е като да гледаш как всички отварят подаръци край коледната елха, а за теб няма нищо.
 3. Няма да има повече шанс за дубликати в един пакет.
  Не изглежда като особено значима промяна.

Балансиращи промени:

 1. Спорната куест карта „The Caverns Below“ ще бъде значително отслабена (nerfed). Вместо да се активира с изиграването на 4 карти с еднакво име, сега ще ви трябват 5.
  С ограничен брой bounce механизми като Shadowstep, тази промяна е значителна. Изглежда Blizzard са преценили, че ще им бъде доста трудно да балансират играта още година и половина с агресивно тесте, което се контрира толкова трудно.
  Веднъж активиран, The Caverns Below превръща всички чудовища на борда, в ръката ви, в тестето ви и тези, които се генерират от способности и магии, в тяхна 5/5 версия. По начин, който не се влияе от Silence. Quest Rouge тестетата са интересни за играещия, но основната критика срещу тях е, че превръщат играта в „single player“ – как разиграваш ръката си, не зависи изобщо от това срещу какъв опонент си и какво прави той. От негова гледна точка обаче усещането е ужасно и скоро и той се насочва към някой супер агресивен дек като Pirate Warrior или Токеn Druid, за да изпревари неминуемия край преди 7-и ход.

Hearthstone – сезон 40, не обещава да е много интересен за редовите играчи, които са играли в сезон 39.
Но може да видите играта през по-професионална призма, следейки турнира HCT Spring Championship, с награден фонд от 250 000 долара и квалификация за световното първенство.
Също така до 4-ти юли може да изберете своето предположение за победител и да спечелите 1 – 4 пакета с карти (играта ще ви подсети за това).

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.