Заглавна картинка на статията " Google придоби VR студиото Owlchemy Labs"

Google придоби VR студиото Owlchemy Labs

Google обявиха придобиването на Owlchemy Labs. Това е компания, специализирана в разработването на VR (виртуална реалност) дигитални продукти. Студиото е известно със създаването на продукти като Job Simulator (симулатор за работа) и Rick and Morty Virtual Rick-alimity (базирано на популярната анимация).

Какво следва за Owlchemy Labs?

лого на Owlchemy Labs

Студиото ще продължи да пуска VR игри за повече от една платформа, но ще има помощта и ресурсите на Google. Подобна е историята и на студио Skillman & Hackett, което също бе придобито от Google през 2015 г. „Имаме куп оригинални игри, които са в процес на разработка и тестване, и ще продължим с усилията в тази насока“ – съобщи съоснователят на Owlchemy Алекс Шварц. – Изключително много сме развълнувани от факта, че ще продължим работата си с помощта на Google.“

Снимка на игра на Owlchemy Labs

Студиото Owlchemy е известно с разработването си на игри, които много точно симулират действията на истински човешки ръце. В един от постовете в блога си Шварц уверява читателите си, че „работата върху симулацията на човешки ръце и интеракцията с предмети във виртуална среда ще продължи“. Според него анализирането, следенето и възпроизвеждането на човешките ръце и движенията им в реално време е ключов фактор. Това контрастира на фона на сегашната платформа от Google, при която се използва дистанционно управление.

Снимка на игра на Owlchemy Labs

Какво значи това за Google?

Трудно е да разберем изцяло този ход на Google, както и всичките изказвания покрай това. Макар компанията да има своя Daydream шлем, те все пак имат доста продукти, предназначени и за други устройства. Придобиването на това студио сочи към нещо отвъд сегашната версия на Daydream. Макар и да има още доста път пред подобни компании, целта е ясна. Виртуалната и смесената реалност устремено са се запътили към бързо и перфектно усъвършенстване на своето предназначение. Погледите са насочени не към това, как да използваме ръцете си в тези случаи. Амбициите са отправени към това, как да използваме собствените си мозъци и съзнание, за да контролираме виртуалния свят около нас.

Макар Owlchemy да не започа като VR студио, то бързо се насочи в тази посока и пожъна успехи. Това не бе подминато от Google. Предполагаме, че ще видим повече в предстоящия I/O форум на компанията.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.