F5 Networks придобива NGINX

F5 Networks придобива NGINX за 670 милиона долара

F5 Networks придобива NGINX, един от най-популярните уеб сървъри в интернет, за 670 милиона долара. Сделката е огромна за F5 Networks, която се фокусира върху услугите за приложения в облака и сигурността. Компанията от Сиатъл се стреми да направи преход от хардуерна компания към такава, която набляга на софтуер и услуги за изграждане на приложения, които работят в множество сценарии за използване на облака.

Сделката

„Ние вярваме, че всяка организация може да се възползва от гъвкавостта, осигурена от съвременните технологии, без да прави компромис със сигурността, управляемостта и надеждността”. Това заяви Франсоа Локо-Дону, главен изпълнителен директор на F5.

И добави:

„Комбинираната компания ще даде възможност на всеки клиент – от програмиста на приложенията до мрежовия инженер и специалиста по сигурността – инструментите, от които се нуждаят, за да гарантират, че техните приложения са достъпни и сигурни във всяка платформа. Това включва всичко от корпоративния център за данни до частните и обществените облаци.“

NGINX е един от най-добрите сървъри за уеб и приложения, заедно с услуги като Apache и IIS на Microsoft.

F5 Networks придобива NGINX

Нова структура

F5 Networks казва, че марката NGINX ще си остане след приключването на сделката. Изпълнителният директор на NGINX Гус Робъртсън и основателите Игор Сисоев и Максим Коновалов ще се присъединят към F5 Networks. Те ще продължат да водят NGINX. Робъртсън ще се присъедини към висшия мениджърски екип на F5 Networks .

„NGINX и F5 споделят една и съща мисия и визия. И в двете компании вярваме, че приложенията са в основата на дигиталната трансформация”, каза Робъртсън в изявление. Ние смятаме, че е необходима цялостна инфраструктура за приложения. Тази, която се простира от код до клиент, за да се доставят приложения в среда с множество облаци.“

Лидерите на F5 Networks заявиха, че са ангажирани да запазят стратегията на NGINX за отворен код. Компанията заяви, че ще внесе своите решения за сигурност и облачни иновации в технологията за балансиране на натоварването на софтуера на NGINX. Това ще ускори развитието на услугите на F5 Networks за приложения. F5 Networks  също така ще се възползва от голямата си глобална търговска сила, за да повиши значимостта на NGINX.

Очаква се сделката да доведе до осезаемо нарастване на приходите през 2019 и 2020 г.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.