Начало / Технологии / Наука / Европейски политехнически университет осигурява безплатно обучение на 36 студенти
Европейски политехнически университет

Европейски политехнически университет осигурява безплатно обучение на 36 студенти

Европейски политехнически университет обяви, че разширява програмата си за безплатно обучение. Учебното заведение ще приеме 36 студенти от цялата страна, без заплащане на семестриални такси.

Кандидатстване

Броят на безплатните места е разпределен по 12 във всяка от акредитираните бакалавърски специалности. Това са: Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство. Срокът за подаване на документи за прием по новите условия е до 22 септември 2018 г.

Преференциите за студентите ще се запазват и за следващите години, при условие че завършват всяка година с минимален среден успех – много добър 5.00. А на студентите, които живеят извън Перник, се предлага възможност за настаняване в общежитие.

В българския университет преподават доказани български и италиански професори. Завършилите български и чуждестранни студенти получават акредитирана от Министерството на образованието българска диплома. Тя ще бъде призната в множество държави по света.

Мисия

Европейски политехнически университет в Перник е част от групата на Pegaso International. Тя притежава две висши учебни заведения в Италия и едно в Малта. Групата създаде у нас социална програма за подпомагане на студенти с вярването, че да се инвестира в образование, означава не само нова база, но възможност за достъп до качествено образование на много по-широк кръг от хора.

В ЕПУ има няколко възможности за кандидатстване – с оценката от матура по математика, физика или български език и среден успех от дипломата за средно образование. Кандидат-студентите може да участват в класирането и с оценката от положен конкурсен изпит по математика или физика в други висши училища или да се явят на тест по математика.

Документите се предават на място в ЕПУ в Перник, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ № 23, или онлайн на epubg.eu.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.