магистърски програми по блокчейн

Една от първите магистърски програми по блокчейн в ЕС стартира в България

Една от първите три магистърски програми по блокчейн в Европейския съюз стартира в България. Тя се нарича „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ и е създадена от технологични консултанти и експерти в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Перспектива

Новата магистърска програма е подходяща е за всеки, който има желание да придобие дълбоки методологични и технологични познания за блокчейн. Тя не изисква предишен опит в областта на програмирането. На практика е с бизнес насоченост и цели да създава специалисти в актуалната област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн – една от най-значимите за развитието на света технологии, която стана разпознаваема за широката аудитория най-вече около навлизането на криптовалутите.

За незапознатите – блокчейн е отворена и напълно прозрачна технология, на която са базирани биткойн и останалите криптовалути. Но нейният потенциал отива много отвъд тях. С нея могат да се управляват активи, компании и дори цели общности. Ето защо все повече институции и организации по света тестват блокчейн в своите проекти.

Програмата

Лектори в програмата са специалисти с дългогодишен опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса. Сред тях са Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков.

По време на обучението си студентите ще изучават основите на блокчейн технологията, крипто-портфейлите, криптовалутите, крипто-борсите, умните договори (Smart Contracts) и иновациите в контекста на блокчейн технологията. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите, те ще придобият знания, свързани с традиционните икономически и бизнес специалности. Това ще ги превърне в завършени кадри за технологичните и финансови компании, както и ще ги улесни при стартирането на собствен бизнес в тази област.

Крайният срок за кандидатстване в магистърската програма „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ е 1 октомври. Повече подробности за кандидатстването за една от първите магистърски програми по блокчейн са достъпни тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.