Everspace връща космическите шуутъри към техните корени

В края на миналата седмица Everspace, новият космически шуутър на Rockfish Gamesсе изстреля в необятната гейминг орбита. Играта обещава страхотна графика, зрелищни битки и експлозии, и динамична нелинеарна история. Не очаквайте копие на някой от модерните космически симулатори тип Star Citizen, които предлагат огромна онлайн вселена и търговска система, по-сложна от китайската стокова борса. Everspace ще е по-скоро нещо като Serious Sam с космически кораб!

Космически кораби, експлозии и рок музика

Everspace излезе в Early Access още миналата година и показа голяма част от това, което геймърите могат да очакват. Играта се придържа към класическите космически шуутъри, тип Descent и Freespace, като има силно аркадни елементи. Играчът може да извършва множество ъпгрейди на кораба си, събирайки различни бонуси и материали. Тъй като Everspace e single player игра, търговска система няма да има. Вместо това, досущ като в стара аркадна игра, различните бонуси се материализират след унищожаване на вражески кораби или астероиди.

С плячкосаните „ресурси“ ще могат да се правят ъпгрейди на кораба, което се постига чрез специално разработена крафтинг система (има ли игра без крафтинг в днешни дни?).

Everspace връща космическите шуутъри към техните корени

Пълната версия на играта се съобразява с някои от забележките на геймърите от Early Access изданието и добавя нови елементи. Най-важен от тях, разбира се, е историята на играта – обогатена с набор от мисии и анимации, допълващи сюжета. В допълнение ни очакват множество интересни зони за изследване – например руини, останали от древни извънзенмни цивилизации, странни космически явления и т.н. Освен това авторите са помислили и  за VR съпорт за HTC Vive и Oculus Rift.

Everspace разчита на красива графика и реалистична динамика.

В заключение, Everspace залага на много екшън, реалистична динамика на околната среда и много изпипана графика. Предстои да разберем дали липсата на multiplayer и модерната за този жанр трейдинг система ще направят играта скучна и монотонна.

Everspace е налична за Xbox One и PC, а ако вече сте я играли, с удоволствие бихме чули мнението ви!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!