най-добри The WitchWood карти

5-те най-добри The WitchWood карти – Част 3

Здравейте, приятели! Ето че дойде време и за трета част на 5-те най-добри The WitchWood карти! 19 нови карти излязоха от последния път и както ни е традицията, тук ще разгледаме подробно 5-те най-добри карти от тях, а останалите ще оценим набързо.

най-добри карти

Новите най-добри The WitchWood карти

Voodoo Doll

Първи е новият неутрален епичен миниън – Voodoo Doll. Това е доста интересна карта, която би могла да си намери място в доста декове. Макар да не впечатлява със статове, ефектът ѝ може да намери приложение по множество различни начини. Warlock би могъл да го използва в комбо още около 3-4 ход, ако има монетата и Dark Pact. Hunter също може да я активира по много различни начини. Възможно е и да започнем да виждаме Umbra по-често в игра. Срещу агресивни  тестета, Барби няма да ви помогне особено, но поне няма да бъде мъртва карта в ръката ви.

Оценката ми за нея е 4 звезди. Ако метата се премести повече към контрол декове, то ще видим доста вуду.

Wing Blast

Следва новата магия за Hunter – Wing Blast. И ето че най-после виждаме читава карта за този клас. 4 damage за 4 мана ю, като цената може да спадне до 1 мана. Не би трябвало да е твърде сложно да имаме миниън на полето, с който да направим картата по-евтина, особено ако видим още някоя и друга карта в подкрепа на midrange или quest hunter. Единственият ми проблем с тази карта е, че Hunter и без това вече има страшно много начини за индивидуално премахване на миниъни. Flanking shot има преимуществото, че поставя нещо на полето, а Kill Command пък може да се използва и срещу герои.

Накратко – не мисля, че Hunter има нужда от повече подобни магии. Това, от което има нужда, е надежден метод за теглене. Wing Blast би била странна и в Spell Hunter тесте, тъй като за да се възползвате от промоцията, ще трябва първо някак да изкарате миниън на полето, за да се възползвате от пълния ѝ потенциал. Може би ще е по-подходяща в control декове. Все пак по всичко личи, че Blizzard се опитва да насочи Hunter точно в тази посока, и ако видим повече подобни карти, може би Control Hunter ще бъде фактор в предстоящата мета.

Давам ѝ 4 звезди, тъй като имам известни резервации. Не е перфектната карта, от която Hunter има нужда, но все ще влезе в употреба.

Dire Frenzy

Продължаваме с още една магия за Hunter – Dire Frenzy. Брей, две добри hunter карти в едно ревю. Неочкван сюжетен обрат! Dire Frenzy коства 4 мана и дава +3/+3 статове на beast, вкарвайки в тестето ви 3 негови копия с вече приложени +3/+3 статове. Това вече звучи доста добре. Представете си да плеснете на полето 4/5 или 5/4 звяр за 1 мана или пък 4/4 глиган с charge. Тази карта също би могла да се използва в подкрепа на Quest Hunter или дори за мистериозния Control Hunter, за който всички теоритизират в момента. Tol-Vir ще бъде най-добър приятел с Dire Frenzy, но имам съмнения, че ще се използва Mid-range Hunter и определено не в Spell Hunter.

Виждам доста добавена стойност тук, затова ще ѝ дам 4 звезди.

Rat Trap

Сега нека поговорим за Rat Trap… трета добра Hunter карта?! Blizzard? Всичко наред ли е? Този път имаме епична тайна. Първоначално си мислех, че картата не е толкова добра, колкото повечето хора я изкарват, тъй като повечето противници ще играят около нея. След като се позамислих, осъзнах, че това няма значение. За вас няма никакво значение ако те знаят, тъй като картата вече изпълнява своята цел. Rat Trap принуждава опонента ви да играе не повече от 2 карти на ход, освен ако не иска мутирал 6/6 плъх да ги гризне в лицето.

А Hunter има много начини да накаже някого, когато има beast на полето, особено ако пък е напред. Представете си Crackling Razormaw да даде windfury на това лошо момче и изведнъж да го цапнете в лицето за 12 damage. Това определено звучи като нещо, което Hunter би искал да направи. Бихте могли да го направите и 8/8 taunt с Beast Master и всичко това е само върха на айзберга!

Оценката ми за тази тайна е солидна 4-ка. Мисля, че ще се впише чудесно в настоящи и бъдещи Hunter колоди.

Duskbat и Deathweb Spider

За завършек ще погледнем не една, а две Warlock карти – обикновената Duskbat и епичната Deathweb Spider. Мисля, че тези два звяра ще бъдат добра добавка към Zoolock, като има шанс да видим и малко по-midrange ориентирани zoo тестета в близко бъдеще. С всичките самонараняващи ефекти и карти, малко lifesteal би бил добре дошъл. И докато стандартните zoo декове не се интересуват много от това, то потенциалното им преориентиране към midrange би могло да промени това. Duskbat също е доста добър, като би могъл да се появи в комбо още около трети ход с помощта на монета и Kobold Librarian или Flame Imp например.

Оценката ми и за двете е 4 звезди.

За следните карти ще дам по 3 звезди. Някои от тях може и да намерят място в конкурентни тестета, но за момента не изглеждат обещаващи:

Deadly Arsenal
Holy Water
Bogshaper
Blood Witch
Swift Messenger – има известен потенциал, но не съм сигурен колко добър би бил в сериозни игри. Бих му дал дори 4 звезди, но липсата на постоянство ще е истински проблем.
Spellshifter
Gilnean Royal Guard – ще бъде чудесна в арена, но се съмнявам да я видим извън нея.
Dollmaster Dorian – определено меме карта за мен. Чувал съм доста теории за него, но му липсва всякакво постоянство.
Splintergraft – Може би няма да е толкова лоша, колкото много хора си мсилят. Комбота като Stonetusk Board и Arcane Tyrant биха могли да направят тази карта подходяща за някои control ориентирани Druid декове, но засега ѝ давам 3 звезди.

За тези пък ще дам по 2 зведи. Ще остана крайно изненадан, ако ги видя в конкурентно тесте.

Duskfallen Aviana – ще бъде новият Millhouse, както много хора вече споменаха. Прекалено рисково би било да дадете инициативата на опонента си с ефект като този.
Witch’s Cauldron – ще бъде странна карта, но ако не друго, то поне ще е забавна за игра.
Spectral Cutlass – кому е нужно, когато имаме Kingsbane?
Toki Time-Tinkerer – ексклузивно меме карта. Ще е интересно да я видим в игра, но не и в конкурентно тесте.

Това бяха картите този път. Множество забавни карти за меме декове, но и немалко добри карти за борене на стълбата. Надявам се, че ви е харесало! Предишните ми ревюта на най-добри The WitchWood карти можете да намерите тук. До скоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone