Hearthstone - Легендарни Карти

Ето как да получавате повече Легендарни карти и дъст в играта!

Здравейте отново, приятели! Днес искам ви представя няколко практични съвета за това как да получавате повече Легендарни карти и дъст, заслужава ли си да харчите пари в Hearthstone и как да подходите при създаването на нови тестета.

Повече Легендарни карти

Първият ми съвет е отправен предимно към вас, по-новите играчи. Неотдавна от Близард обявиха следното – всеки играч, който за първи път отваря карти от нова за него поредица, гарантирано ще получи Легендарна карта в първите десет пакета с карти, които отвори. Това не трябваше да важи за играчи, които вече са отваряли безброй карти от стари за тях поредици, но много от тези играчи, включително и аз, получихме легендарни карти от всички стари за нас поредици от първите си 10 опита.

Имайки предвид това, съветът ми към вас е да харчите златото си за поредици, от които все още не сте получавали гарантираната си легендарна карта, преди да го харчите за каквото и да било друго. Най-ефективният начин би бил да купувате по един пакет с карти и веднага да го отваряте, за да видите дали сте получили гарантираната си легендарна карта. Ако не сте, трябва да повтаряте процеса, докато това се случи и след това да продължите към следващата поредица.

Друг ценен съвет за новите играчи е да купят задължително поне един пакет с карти от Whispers of the Old Gods, за да получат Легендарната карта C’thune и 2 Beckoners of evil. С тези съвети за по-малко от 5000 злато ще получите поне 6 легендарни карти! Дори и това да не ви се струва като голям брой, имайте предвид, че за да имате гарантирани 6 легендарни карти, след това трябва да похарчите 24 000 злато! Сега по-добре ли ви звучи? И аз така си помислих. Причината за това е, че от Близард гарантират минимум една легендарна карта за всеки 40 пакета от карти, които отворите.

Този механизъм се нарича Pity timer – или преведено на български: “ Ама ти си голям карък бе, ей ти една легендарна!“ – шегувам се, но горе долу това означава. След като отворите легендарната си карта от съответната поредица, този Pity timer се рестартира, като той е уникален за всяка една поредица от карти. Новите играчи трябва да имат предвид, че поредиците Mean Streats of Gadgetzan, Whispers of the Old Gods и приключението One night in Karazhan ще бъдат преместени в Wild през април.

Hearthstone Beginner Pack- Легендарни Карти

Заслужава ли си да харчим пари в Hearthstone?

Сега, нека поговорим за харченето на пари за играта. По принцип не съм фен на това да хвърлям пари по екрана, но с Hearthstone направих изключение. Като цяло нещата в играта са доста надценени, но има и такива, които си заслужават. Единствените неща, които съм си купил от играта до сега, са Пакета за добре дошъл и Мамут пакета. И двете си заслужават, защото са в пъти по-евтини от нормалната цена на това, което получавате. Така че, ако сте сериозни и наистина мислите да играете играта, бих ви съветвал да дадете някой лев на Близард за хляб… и те душа носят. Иначе да плащам 6 лева за 2 пакета? Я си гледайте работата! 😀

Hearthstone money machine- Легендарни Карти

Как да оптимизираме добива на дъст

Така, вече посъбрахме малко легендарни, посъбрахме малко пакети с карти, време е да поговорим за чупенето на карти за прах. В миналото Близард доста често нърфваха карти и ако сте добри в това да предсказвате кои карти имат нужда от това, то лесно можехте да се сдобиете със солидно количество дъст. Към днешна дата това не се случва чак толкова често, но както видяхте от последната серия нърфове, ако Близард нърфне карта, то вие можете да я счупите за пълната и стойност дъст. Така че, ако мислите, че някоя карта има нужда от нърф, по-добре си я пазете. В клипа може да видите, че познах, че Коридор Кийпъра ще го отнесе и бях възнаграден за това.

Относно чупенето на легендарни карти. Моят съвет към вас е, никога да не чупите класически легендарни карти и легендарни карти от най-новата поредица. Миналата година обявиха, че ако вече имаш една легендарна карта, имаш гаранция, че няма да отвориш същата легендарна карта втори път. В тази връзка е по-добре да не чупите легендарни, които не искате, за да не ги отворите отново. Когато аз започнах играта, една от първите легендарни карти, които отворих, беше Тирион. Много яко, нали? Е да, ама я счупих… Де да имаше някой, който да ме беше спрял тогава… Пак заповядайте!

Hearthstone Mass Disenchant- Легендарни Карти

Ако нямате намерение да купувате повече пакети с карти от по-стари колекции, според мен няма проблем да чупите легендарни, които не харесвате, за да си купите тези, които харесвате. Имайте предвид, че с излизането на новата колекция карти, е възможно стари легендарни карти, които никой не е поглеждал, изведнъж да влязат в метата. Тебе гледам, Умбра ಠ_ಠ

Също така, ако имате нужда от дъст, бих казал, че е най-добре да си счупите златните карти, освен ако нямате за цел да ги съберете всичките в злато (което си е невъзможно между другото, ако нямате намерение да си продадете бъбрека, за да похарчите хиляди левове за играта). Това да имате златни карти е готино, но това да имате силен дек е по-готино. Така че, ако имате повтарящи се карти и златни карти от тях, по-добре счупете златните. Също така, ако имате златни карти от класове, които не харесвате и не искате да играете, можете да счупите златните им карти, дори и ако нямате нормалните им версии. Все пак не е много забавно да си гледате златните карти, докато падате, нали?

Нови тестета

Последната тема, която искам да засегна днес, е създаването на нови тестета. Сам да си измисляш тесте е забавно, но скъпо удоволствие, затова ви предлагам да си търсите добри тестета в интернет, или така нареченото Нетдек. В общи линии, Нетдек означава да си вземете изпробван и работещ дек от интернет и  в това няма нищо лошо. По този начин много лесно и бързо ще навлезете в играта и ще станете по-добри играчи, така че спокойно може да се засилите към Tempostorm или Hearthpwn и да видите кои декове са популярни в момента и да си копирате техните кодове.

Hearthstone #1 Legend - Легендарни Карти

Преди да започнете да създавате новия си дек обаче, задайте си следния въпрос: ще купувам ли пакети с карти от поредицата, от която ми липсват карти за новото тесте? Ако да, то по-добре първо си купете пакети с карти, преди да започнете да ги създавате. Има вероятност нужните ви карти да се паднат от пакетите, които сте си купили. Аз например си създадох Агро Паладин дек и още в следващия пакет карти ми се падна Коридор Крийпър, от който вече бях създал 2 копия…

Още нещо! В момента не е добра идея да създавате нови тестета, тъй като новата колекция от карти ще излезе в началото на април и е по-удачно да си спестите златото и дъста за тях, отколкото сега да сглобявате тестета, които най-вероятно ще отслабнат значително в следващата мета!

Общо взето, това исках да ви споделя! Драснете по един коментар, ако ви е харесала статията или имате някакви съвети по темата. Не забравяйте да споделите тази статия с приятел, който би я харесал!

До скоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone